ESİAD Başkanı Akgerman: Süreçten umutluyum

ESİAD Başkanı Akgerman: Süreçten umutluyum
21 Mart 2013 00:52

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (ESİAD) Başkanı Bülent Akgerman, barış sürecinden umutlu olduğunu belirterek, “Bazı konularda yüreğimize taş basarak beklememiz gerekiyor. Farklı girişimler denenmeli. Bu yolla sonuca yaklaştık ve biraz daha ileri gitti. Ben sonuç peşindeyim” dedi.

 

 

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetimi, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman’ı ziyaret etti. Akgerman, dernek olarak siyasetle yakından ilgilendiklerini, eleştirilerin yanı sıra Hükümet’in olumlu buldukları çalışmalarına da dikkat çektiklerini söyledi. Engin ve Akgerman, ziyarette basın mensuplarının sorusu üzerine Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki nevruz kutlamasında PKK’lılara “Silahlar sussun, sınır dışına çıkın” çağrısı yapmasını değerlendirdi.

 

 

 

İl Başkanı Engin, Hükümet’in siyasi bir manevra yaptığını öne sürerek, ”Savaş olsun’ diyen zaten yok. Dünyanın hiçbir devleti teröristle aynı masaya oturup pazarlık yapmaz. Bu hukuka da aykırı bir durum. Bunun için pazarlığa gerek yok. Demokrasiyi bahane ederek terör yapmanın ayrıştırmanın gereği yok. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

ESİAD Başkanı Akgerman ise Engin’den farklı düşündüğünü belirterek, “Ben konuya farklı bakıyorum. Söz konusu Kürt sorunu, bazı partilerimizin başka türlü tanımladığı bu sorun çok uzun yıllardır devam ediyor. Bu sorun birçok farklı tutuma rağmen çözülemedi. AB standartlarında hükümetlerin programında uygulanan bir devlet projesi bu. Ancak, Abdullah Öcalan’la yürütülen görüşmeler pazarlık olarak da tanımlanabilir. Başka türlü de tanımlanabilir. Bu üslup doğru mu bilmiyorum. Usul bazen esasın önüne geçiyor. Ancak ben sonuca bakarım. Bazı konularda yüreğimize taş basarak beklememiz gerekiyor. Farklı girişimler denenmeli. Bu yolla sonuca yaklaştık ve biraz daha ileri gitti. Ben sonuç peşindeyim” dedi