‘Esad gidince bundan daha iyi olacak’

‘Esad gidince bundan daha iyi olacak’
6 Eylül 2013 16:36

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu St. Petersburg’da basın toplantısında konuştu.

 

 

Başbakan Erdoğan, “Suriye rejiminin halkına yönelik katliamı dikkatle takip ediliyor ve Şam’a yönelik operasyonunu son derece gerekli olduğu liderler tarafından kabul ediliyor. Esad gidince bundan daha iyi olacak” dedi.

 

Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları belirtti:

 

“G20 küresel işbirliğinin temel platformu haline geldi. Bu yıl zirvede ilk olarak küresel ekonomik görünüm ve büyümeyi ilişkin konuları ele aldık. Türkiye ekonomik konularda önemli bir pozisyona sahip. İMF’nin yönetim yapısının iyileştirilmesi kritik öneme sahip. Kredi derecelendirme kuruluşlarına mekanik bağlılığın azaltılmasına ilişkin görüşlerimi beyan ettim. İşsizliğin azaltılması amacıyla gerekli önlemleri almayı taahhüt ettik.

 

 

LİDERLERLE GÖRÜŞME FIRSATIM OLDU

 

Görüşmelere küresel ekonomi kadar bölgesel meseleler, Mısır’daki askeri darbe ve Suriye’deki katliam gündemimizde yer aldı. Dün akşamki yemekte özellikle Suriye üzerinde durduk.

 

ŞAM’A YÖNELİK BİR OPERASYONUN GEREKLİ OLDUĞU LİDERLERCE KABUL EDİLİYOR

 

Suriye rejiminin halkına yönelik katliamı dikkatle takip ediliyor ve Şam’a yönelik operasyonunu son derece gerekli olduğu liderler tarafından kabul ediliyor. Operasyonun ağırlıklı olarak destekleneceğini G20’de müşahede ettik.

 

BAZILARINDA BUNU ESAD’DAN SIYIRIP MUHALETEFİN YAPTIĞININ BELİRTİLDİĞİ BİR HAVA VAR

 

Burada bir hedef saptırması var. Kimyasal silahlar üzerinde hassasiyetle durulurken diğer tarafta 100 bin insanını öldürülmesi bir kenarda bırakılıyor. Bu kadar sığınmacı var bunlar göz ardı ediliyor.

 

Kimyasal silahlar suç teşkil ediyor bunun uluslararası hukukta yeri var. Kimyasal saldırı kabul ediliyor ama bazılarında bunu Esad’dan sıyırıp muhalefetin yaptığının belirtildiği bir hava var. Biz belgelere bakıyoruz. Bunun kimler tarafından atıldığı malum. Bunu görmeyenlerin tarih karşısında hesap vereceğinin hatırlatıyoruz.

 

 

 

ESAD GİDİNCE BUNDAN DAHA İYİ OLACAK

 

Esad gidince ne olacak diyorlar. Kendi halkını bombalayan bir insandan daha zalim ne olabilir. halkın iradesi ile gelecek bir yönetim şu ankinden çok daha kötü olmayacaktır.

 

ESAD’A OPERASYONUN KARŞISINDA DURMAK 106 BİN İNSANIN ÖLÜMÜNE GÖZ YUMMAK, KATİLLERE GÖZYUMMAKTIR

 

Komşuda yangın başlamıştır ilk varacağı kim, biziz. Bunu söndürmek zorundayız. Halk kaçıyor, bize geliyor. Bunu nasıl görmezden gelebiliriz. Çocukların kimyasal silahlarla öldürülmüş görüntülerine hangi vicdan el verir. Bunu durdurmak için çabaya savaş çığırtkanlığı demek Esad rejimine destek vermektir. Kurda merhamet kuzuya zulümdür, biz bunu yapamayız. Esad’a operasyonun karşısında durmak 106 bin insanın ölümüne göz yummak, katillere göz yummaktır.

 

CHP ESAD’IN SIRTINI SIVAZLIYOR

 

CHP’nin başından beri Esad’ın sırtını sıvazladığını biliyoruz. CHP’nin Reyhanlı saldırganları ile nasıl bir ilişkide olduklarını biliyoruz. MHP’nin CHP ile aynı dili konuşması MHP’ye gönül verenlerin üzerinde durması gereken bir konudur.

 

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

 

“Açık kapı politikasıyla süreci devam ettiriyoruz. Harcamamız 2 milyar Doları buldu.”

 

RUSYA VE ÇİN ORTAK KABULE DAHİL Mİ?

 

Şu anda henüz ortak operasyon kararı diye bir karar yok. Ancak oluşturulabilecek bir koalisyon gücünün ortak operasyonu olabilir. Bu 3 ülke olur, 5 ülke olabilir. bunun strateji ve taktiği ne olur, bu ayrı bir konu. böyle bir şeyin olması gerekliliği orada vurgulanıyor. Rusya ve Çin ile bizim de diyaloglarımız devam ediyor devam edecek, Rusya’nın takıldığı nokta kimyasal silahlar ve bunun kimler tarafından kullanıldığı. Rusya, bunun Esad tarafından atıldığını kabullenmiyor.

 

SURİYE’Yİ BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHLİKE MEZHEP SAVAŞIDIR

 

Benim bildiğim Suriye halkı aşırı uçlara prim vermez. Irak’ta da El Kaide vardı. Irak’taki olay mezhep savaşına dönüştü. Suriye’yi bekleyen en büyük tehlike mezhep savaşıdır

 

MUHALİFLERİN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ HAVA DESTEĞİ

 

Suriye’de bir kara sorunu yok. Muhaliflerin en büyük beklentisi hava desteği. Bu verilirse muhalifler daha hızlı mesafe alacaktır.

 

 

 

ODTÜ’DE BAŞÖRTÜLÜLERE SALDIRI… TÜRKİYE’DE SOL HER ZAMAN ÖTEKİLEŞTİRMİŞTİR

 

Kimlerin kimleri ötekileştirdiği ortada. Danıştay’ın kararı ortada, farklılıklar zenginliğimizdir diyoruz. Türkiye’de sol her zaman ötekileştirmiştir. Şu anda ODTÜ’deki zihniyeti çok açık görüyoruz. Bu ülkenin evlatlarına ötekileştirme kampanyası yürütülüyor. YÖK gereğini yapacak, biz de gereğini yapacağız.

 

POLİSİMİZİN ÜNİVERSİTELERDE GÖREV ALMASINI NEDEN İSTEDİĞİMİ BU OLAY İSPATLAMIŞTIR

 

Ben polisimizin üniversitelerde görev almasını neden istediğimi bu olay ispatlamıştır. Onlar kendilerine stant açacak ama başörtülüler açtıkları stantları kullanamayacak, böyle bir şey olur mu. Gereği neyse yapılır, biz de sonun kadar takipçisi oluruz.

 

ÖN AÇILACAK, BU YOLLAR YAPILACAK

 

Bugün ODTÜ’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışması var. Bir grup genç yolun yapımını engellemeye çalışıyor. Kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından bunlar önemli. Bunlar her şeyin önünü keserler. Ön keserlerse açmak güvenlik güçlerinin görevi. Ön açılacak, bu yollar yapılacak.

 

 

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ

 

Yeni anayasa çalışmalarında başkanlık sistemi engel gibi görülüyorsa bu bizim bu olmazsa olmazımız değildir.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ

 

Kararlarımızın arkasında duracağız. Türkiye’nin terör belasından kurtulması gerekiyor.