Eryaman YHT istasyonu

Eryaman YHT istasyonu
3 Şubat 2019 17:00

YHT seferleri geçici olarak Eryaman istasyonuna alındı.

 

 

Metin ALTAY H&H YORUM

 

 

Son kazadan sonra sinyalizasyon çalışmaları başlayınca, Ankara hareket noktası geçici süre Eryaman istasyonu oldu.

 

 

TCDD’den vatandaşa verilen bilgi bu..

 

 

Durum bu olunca anılan istasyonda yoğunluk arttı.Devasa otopark iştahları kabarttı,uyanık bazı çevreler, TCDD ya da Ulaştırma Bakanlığı’na baskıları artırdı…

 

 

Seçim öncesi herkesi memnun etme telaşına düşen siyasi otorite, baskılara boyun eğip Eryaman İstasyon otoparkını taşerona verdi. Vatandaşı düşünen yok.

 

 

Yolcu karşılayan ya da aracını koyup trenle İstanbul, Konya vd yerlere giden ya da şehir içi banliyö trenini kullananlar otoparkçı taşerona harcını ödemekle karşı karşıya kaldı.

 

 

Tren kolaylıktır, ucuz seyahattir, vatandaş yani kamu yararına bir araçtır. Aracınızı bırakamayacağınız ya da pahalı bırakacağınız yerde tren seyahatinden vazgeçersiniz.

 

 

Otoparkın ücretli hale gelmesi, trenden caydırır. Yolcu karşılamaya gelen, aracını çok kısa süre oraya bırakan yada aracını bırakıp banliyö kullanan vatandaşın suçu nedir ?..

 

 

Hemen girişe bariyer yapmalar, daracık yolları dubalarla bölmek vatandaşa eziyet ve ziyandır. Bu istasyon merkezi yerlere uzaktır. Belediye ringleri yetersiz, planlı programlı değildir.

 

 

Aracı ile geleni, taksici ya da otoparkçı insafına terk etmek hakkaniyetle bağdaşmaz, vatandaşa bu denli eziyet edilmez.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Çankaya’ya Bekir Ödemiş
Ölsünler mi?
Adaylığını açıkladı, ilgi büyüktü