Erken seçim tartışmaları gündemde: Partiler ne diyor?

Erken seçim tartışmaları gündemde: Partiler ne diyor?
25 Haziran 2019 08:21

İstanbul seçimlerinin ardından gündeme gelen erken seçim iddialarına İYİ Parti, CHP ve MHP’den açıklama gelirken İstanbul’u tekrar kaybeden AKP’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

 

Erdem Avşar/ Yeniçağ

 

 

YSK’nın tartışmalı kararı ile 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerinden Ekrem İmamoğlu, tarihi bir galibiyet alarak çıktı.

AKP’nin yaklaşık iki ayda üst üste büyük kayıp yaşaması ise erken seçim tartışmalarını gündeme getirdi. Seçim sonrası AKP’de yaşanan tartışmalardan kulislere yansıyan bilgilerde erken seçim iddialarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Konuya ilişkin AKP’li yetkililerden herhangi bir açıklama gecikmezken, tartışmalara İYİ Parti, CHP ve MHP’den cevap gecikmedi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın İYİ Parti’yi ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, basın mensuplarının konuya ilişkin sorduğu soruya, “Soğuk suyu içince bir 72 saat oturmak lazım, midedeki etkilerini görmek lazım. Erken seçimle ilgili de en rahat ifadeyi o 72 saatten sonra yapmak lazım. Kim söylemiş olursa olsun, ilk etapta söylenen hiçbir görüşün ciddiyeti olmadığını düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

“TÜRKİYE SEÇİMLERDEN YORULDU”

Gerçekleştirdiği basın toplantısında benzeri bir soruya cevap veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Türkiye gerçekten seçimlerden yorulmuştur. Milletimize verilen sözler vardır. Erken seçimi düşünmek yerine bu sözlerin yerine getirilmesine öncelik verilmelidir. Gerçekten seçimsiz 4 yıl önemli bir fırsattır. Herkes kendi İşine odaklanmalıdır. Belediyeler belediye işlerine yoğunlaşmalı, hükümet de asıl işine yoğunlaşmaladır” ifadelerini kullandı.

“BAHÇELİ’DEN ERKEN SEÇİM ÇIKIŞI”

Öte yandan erken seçim iddialarına bir tepki de Devlet Bahçeli’den geldi. 23 Haziran seçimlerinin ardından yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, erken seçim iddialarının Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüklerin arasında olduğunu belirtti. Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Bu kapsamda yeni bir erken seçim bahsi açmak ülkemize yapılacak en büyük kötülükler arasındadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ihtiyaç duyduğu reformlar, yasal düzenlemeler, kurumsal düzeltmeler ve geleceği kavrayıp kucaklayan milli stratejiler ortak akıl ve ortak çabayla hayata geçirilmelidir. 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonuna birlik ve beraberlik içinde ulaşılmalıdır.”