‘Erken seçim gündeme gelmez ise bilin ki Erdoğan iktidarı 2023’te kaybederek bırakmayı kabullenmiştir’

‘Erken seçim gündeme gelmez ise bilin ki Erdoğan iktidarı 2023’te kaybederek bırakmayı kabullenmiştir’
9 Aralık 2019 08:21

Diken yazarı Kadri Gürsel, siyasi ve ekonomik nedenlerle seçimlerin erkene alınmasının ‘büyük ihtimalle’ gündeme geleceğini iddia etti. Gürsel “Erken seçim gündeme gelmez ise bilin ki Erdoğan iktidarı 2023’te kaybederek bırakmayı kabullenmiştir” dedi.

 

 

Gürsel, erken seçim için en ideal tarihin 2020 yılının ilk 6 aylık dönemini işaret etti. Gürsel, erken seçimin zamanlamasının, iktidarının kazanabilecek durumda olmasına göre belirleneceği görüşünü de paylaştı.

 

“Bu dönemde üç faktör bir araya gelerek iktidara fırsat sunuyor” diyen Gürsel şunları kaydetti:

 

Birincisi, ABD’de Noel’den önce hızla yasalaşması için çalışıldığını bildiğimiz Türkiye’ye karşı yaptırımların, ülkede Amerikan ve Batı karşıtı bir milliyetçi rüzgar estirerek ekonomiden kaynaklanan sorun algılarını bir süre için geri plana itmesidir.

İkincisi, ekonomiye yapılan kredi dopingleri sayesinde tüketici güven endeksinde görülen, yukarı doğru tedrici ve küçük hareketin, sonra kapanacak olan bir fırsat penceresi sunmasıdır.

Üçüncüsü de yıl sonundan önce kurulması beklenen Davutoğlu ve Babacan partilerinin henüz seçime hazır değilken ya da seçime girme yeterliliğinden yoksun oldukları bir sırada baskın erken seçimle gafil avlanmaları fırsatıdır.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız