Erkek Gümüş Yüzük

Erkek Gümüş Yüzük
2 Ekim 2019 16:07

Gümüş yüzük denildiği zaman günlük hayatta kullanılabilen şık ve sade tasarımlar gelir akla. Zira altın özellikle ülkemizde günlük kullanımda tercih edilmeyen bir değerli madendir. Altın veya diğer pek çok materyalin ülkemizde takı anlamında tercih edilmediği gerçeği göz önüne alınırsa erkek gümüş yüzük vazgeçilmez bir başlıktır.

 

 

Erkek Gümüş Yüzük Modelleri

 

 

Takı alanı, moda alanın hükmettiği alanlardan biri. Ancak ülkemizde kültürü gereği global modanın erkek gümüş yüzüğe sirayeti yok denecek kadar azdır. Aksine Türk dizileri ve Türk dizilerinde kullanılan takı ve aksesurlar dünya genelinde kendi moda kanalını oluşturmuştur. Özellikle Mezopotamya’da Türk dizilerinin etkisi çok büyük olduğu için o bölgede yer alan ülkelerde erkek gümüş yüzük modası dizilerin yönlendirmesine tabi olmuş durumdadır desek abartmış olmayız.

Moda nasıl belirleniyor, işler nasıl ilerliyor demişken elbette erkek gümüş yüzük modelleri konusuna da değinmek gerekir. Bildiğiniz üzere kuyumculuk, sarraflık çok eski zanaat dallarından biridir. Her zaman için çarşı ve Pazar olarak adlandırılan en ilkel mekanlarda bile kuyumcuların ayrı bir yeri olmuştur. Günümüzde uzantısı olan bütün zanaat dallarının eskiden üretim biçimi el işçiliğine dayanır. Kuyumculuk, ayakkabıcılık, terzilik gibi zanaat alanlarının üretimleri çok uzun yıllar el işçiliği ile olmuştur. Sanayi devrimin başlamısıyla birlikte el işçilikleri yerini fabrikasyon seri üretime bırakmıştır. Elbette seri üretim usta-kalfa-çırak ilişkilerini sekteye ürettiği için el işçilikleri günden güne daha pahalanmış ve seyrelmiştir.

Tüm bu süreçte el işçiliğini azaldığı yerde elbette tasarım çeşitliliği ve özgünlükde de azalmalar yaşanıyor. Erkek gümüş yüzük modelleri çok çeşitli olmasına rağmen kullanılan gümüşler, desenler ve yine kullanılan taşlar cihetiyle belirli sınırlar dahilinde üretim yapılmaktadır.

 

 

Erkek Gümüş Takı

 

 

Erkek gümüş yüzüklerin dışında kolye, zincir gibi başka erkek gümüş takıları da vardır. Ancak bu tarz erkek gümüş takıların kullanımı erkek gümüş yüzük kullanımına kıyasla daha seyrek olduğu gözükmektedir.

Ürün Çeşitleri İçin: https://santamariajewels.com