Erhan Çelik, Umre’den sanayici olarak döndü

Erhan Çelik, Umre’den sanayici olarak döndü
7 Ekim 2015 23:53

Medya dünyasının tanınmış isimlerinden olan Erhan Çelik, eşi Gülben Ergen ile gittiği Umre’de tanıştığı bir işadamı ile sanayiciliğe adım attı. Erhan Çelik, robotik otopark üreticisi Sanpark’ın ortağı oldu.

 

Medya dünyasının tanınmış isimlerinden olan Erhan Çelik, eşi Gülben Ergen ile gittiği Umre’de tanıştığı bir işadamı ile sanayiciliğe adım attı. Erhan Çelik, robotik otopark üreticisi Sanpark’ın ortağı oldu.

 

Medyada önemli görevlere gelen Erhan Çelik, son olarak Show TV ve Haber Türk televizyonlarının Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturuyordu. Mmedya üzerindeki siyasi baskıların had safhalara çıktığı bir dönemde istifa etti. Aynı dönemlerde, Gülben Ergen ile yaptığı evlilikle de gündeme geldi. Şimdi ise karşımıza dünyanın sayılı robotik otopark üreticilerinden biri olan Sanpark’ın ortağı olarak çıktı.

 

Demet Cengiz’in Sözcü’de yer alan haberine göre, Erhan Çelik’in renkli camdan endüstriye geçişi şu sıralar iş dünyası koridorlarında en çok konuşulan konulardan biri oldu. Aslında televizyonculuğun yanında, Erhan Çelik’in her zaman ’gizli’ bir işadamı kimliği vardı. Sadece bununla ilgili olarak çok fazla göz önünde olmak istemiyordu. Yaklaşık 15 yıl Avrupa’nın en büyük gıda takviyesi firmalarına kuru gıda ihracatı yaptı. uzun yıllar süren ithalat ve ihracat işlerine, Show TV ve Haber Türk televizyonlarının tepe koltuklarına oturunca ara verdi.

 

UMRE’DE KADERİ DEĞİŞTİ

 

Çelik’in eski işadamı kimliğini bilmeyenler, kariyeriyle ilgili çok radikal bir karar verdiğini düşünse de gerçek böyle değil. Medyadan tamamen çıkması, evet radikal bir karar ancak, şu sıralar ülkemizde yapılacak en zor işin gazetecilik olduğu düşünülürse…

 

Çelik’in seçtiği sanayi alanı ilgimi çekince küçük bir araştırma yaparak geri planındaki ilginç hikayeye ulaştım. Erhan Çelik’in eşi Gülben Ergen ile birlikte umreye gitmesi magazin basınında geniş yer bulmuştu. İkiliye yakın bir isim, Çelik’in kaderinin de umrede değiştiğini anlattı.

 

Önceki evliliğini bitiren, istifa eden ve bütün hayatı komple değişen Çelik, umreden dönmeden önce yeni bir kapı açılması için dua etmiş. O gün kaldığı otele döndüğünde lobide Çelik Ailesi ile tanışmış. Bursalı sanayici aile ile umrede başlayan muhabbet, samimiyete dönüşmüş ve bir süre sonra Çelik’e ortaklık teklif etmişler. Sanpark’ın yüzde 30 hissesini alan Çelik, tam zamanlı işadamı kimliğine böylece kavuşmuş.

 

DÜNYADA 5 FİRMA VAR

 

Elektromekanik olarak adlandırılan robotik otopark sistemleri üreten Sanpark, dünyada bu alanda üretim yapan 5 firmadan biri. Üretimi Bursa’da olan firmanın merkezi İstanbul’da yer alıyor. Yer üstünde ve yer altında küçük alanları, asansörlü sistemlerle daha fazla aracın park edeceği şekilde tasarlayan akıllı otoparklar, büyük metropollerin, özellikle İstanbul gibi çarpık kentleşmenin yaşandığı şehirlerin kurtarıcısı olarak görülüyor.

 

Bu yıl yaklaşık 90 milyon TL ciro planlayan şirketin, gelecek yıl için hedefi ise bunun iki katına ulaşmak. Şirketin İngiltere’den Meksika’ya, İspanya’dan Yeni Zelanda ve Moğolistan’a pek çok ülkede gerçekleştirdiği projeler bulunuyor. Bazı projeleriyse çoktan ödüller toplamış.