Ergenekon'da gizli tanık belli oldu!

Ergenekon'da gizli tanık belli oldu!
6 Kasım 2012 11:40

Ergenekon Davası’nda dinlenen Gizli Tanık Deniz, açık kimliğiyle ifade vermek istediğini söyledi.Mahkeme heyeti talebi oybirliğiyle kabul etti, sanıklar da artık “gizli olmayan” tanık Deniz ile yüzleşleşti sesini duydu.Gizli Tanık Deniz’in, Şemdin Sakık olduğu ortaya çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 65’i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası’nın 255. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese Gizli Tanık Deniz’in dinleneceğini açıkladı.

GİZLİ TANIK KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Gizli Tanık Deniz’in sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtıldı. Gizli Tanık Deniz, açık kimliğiyle ifade vermek istediğini ve orijinal görüntüsünün duruşma salonuna yansıtılmasını talep etti. Mahkeme duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti, Gizli Tanık Deniz’in talebini oybirliğiyle kabul ettiğini açıkladı. Gizli Tanık Odası’nda ifade veren Gizli Tanık Deniz’in, Şemdin Sakık olduğu anlaşıldı. Duruşma Şemdin Sakık’ın tanık olarak dinlenmesi ile devam ediyor.