ERGENEKON'A BİR SANIK DAHA

ERGENEKON'A BİR SANIK DAHA
21 Kasım 2012 13:48

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, “Silahlı terör örgütüne yardım etme ve üye olmak” ve “İzinsiz silah ve mermileri ülkeye sokmak” suçlarından hakkında dava açılan Mahmut Güzel’in dosyasının, Ergenekon Davası’yla birleştirilmesine karar verdi.Mahmut Güzel ile birlikte davadaki tutuklu sanık sayısı 66’ya, sanık sayısı ise 275’e yükseldi.Ergenekon Davası’nın 265. duruşmasında ise 4 yılı aşkın süredir yapılan yargılama sürecinde dinlenen tanık beyanlarına ve dosyaya giren belgelere ilişkin sanık ve avukatların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

 

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 65’i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası’nın 265. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Korgeneral Mehmet Eröz, emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, emekli Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 18 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Silivri Cezaevi’nde çarşamba günlerinin görüş günü olması nedeniyle tutuklu sanıkların büyük bir kısmının duruşmaya katılmadığı görüldü.

 

MAHMUT GÜZEL’İN DOSYASI BİRLEŞTİRİLDİ

 

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen yazıyı okudu. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gönderilen yazıda, “Silahlı terör örgütüne yardım etme ve üye olmak” ve “İzinsiz silah ve mermileri ülkeye sokmak” suçlarından hakkında dava açılan Mahmut Güzel’in dosyasının, Ergenekon Davası’yla birleştirilmesine karar verildiği belirtildi. Güzel, Alparslan Arslan’a Danıştay saldırısında kullanılan 2 adet Glock marka silahın temin edilmesine ilişkin dosya sanıklarının beyanları üzerine tutuklanmıştı.

 

Mahkeme Başkanı Özese, şimdiye kadar dinlenen tanıklar ve dosyaya giren belgelere ilişkin sanık ve avukatlarının savunmalarının alınmasına devam edileceğini belirtti. Duruşmada söz alan Şile kazılarına ilişkin dava dosyası tutuklu sanıklarından İBDA-C itirafçısı Okan İşgör, aynı dosyanın sanıklarından TİKKO itirafçısı Ulaş Özel’e silah ve mühimmat vermediğini söyledi. Sanık İşgör, “44 yaşındayım. Bana ait olduğu iddia edilen silah ve mühimmatı o kadar güvendiğim eşim, dostum, kardeşim dururken neden eski bir TİKKO itirafçısına vereyim. Ben o kadar salak mıyım bombaları Ulaş’a vereyim? Bu iddialar hayatın doğal akışına aykırı. Ulaş Özel benim yanımda 4-5 ay çalıştı. Daha sonra arkadaşımla ortak kebapçı dükkanı açtım. Sabah 7’den akşam 8’e kadar işyerindeydim. Mahkemenize TİB kayıtları geldi. Benim nerede olduğum, Ulaş ile yaptığım görüşmelerim ortada. Silahları Ulaş’a verdiğime dair tek bir tanık beyanı yoktur. Ulaş kendini kurtarmak için insanlara iftira atmıştır. Silahları iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü’ne bağlamaya çalışmaktadır. Ulaş’a silah versem ‘verdim’ derim. Silahın cezası belli” dedi.

 

“SUÇSUZ OLDUĞUM ORTAYA ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

 

Dava sanıklarından Alparslan Arslan’a Danıştay saldırısı öncesinde glock marka silah temin edilmesi nedeniyle tutuklu sanıklarından Aykut Metin Şükre “Adalete sürekli güvendim. Ankara’da görülen davadan beraat ettim. Ancak 4 yıl sonra mahkemeniz tarafından tutuklandım. 32 aydır tutukluyum. Duruşmada dinlenen tanıklardan hiçbiri aleyhime beyanda bulunmamıştır. Birgün suçsuz olduğum ortaya çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

“YASAL BİR EVRAKA PARAF ATTIĞIM İÇİN 15 AYDIR TUTUKLUYUM”

 

Eski İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de yasal bir evraka paraf attığı için 15 aydır tutuklu yargılandığını belirterek, “Genelkurmay Başkanlığı’nda gelen yazıda andıcın yasal bir evrak olduğu ve koordine parafının ne anlama geldiğini açıkca belirtmiştir. Dosyada andıcın fotokopisi, generallerin isimlerinin bulunduğu telefon rehberi ve belirsiz bir listede adım karşısında artı işareti bulunmasının dışında hakkımda başka bir delil yoktur. Diğer sanıklarıda Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nın, İstihbarat Daire Başkanlığı’yla bir ilgisi olmadıığı açık ve net olarak belirtmiştir” ifadelerini kullandı. Duruşmaya öğle arası verildi.

 

MAHMUT GÜZEL’İN DOSYASI DA DAVAYLA BİRLEŞTİ

 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, “Silahlı terör örgütüne yardım etme ve üye olmak” ve “İzinsiz silah ve mermileri ülkeye sokmak” suçlarından hakkında dava açılan Mahmut Güzel’in dosyasını, Ergenekon Davası’yla birleştirilmesine karar verdi. 19 Kasım Pazartesi günü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyaların birleştirilmesi konusunda olumlu görüş bildirmişti. Alparslan Arslan’a Danıştay saldırısında kullanılan 2 adet Glock marka silahın temin edilmesine ilişkin dosya sanıklarının beyanları üzerine tutuklanan Mahmut Güzel, Ergenekon Davası’nda tanık olarak da dinlenmişti. Böylece davadaki tutuklu sanık sayısı 66’ya, sanık sayısı ise 275’e yükseldi. Öte yandan Mahmut Güzel duruşmaya sanık olarak ilk kez bugün katıldığı görüldü.

 

SANIKLAR GÜZEL’İN İSMİNİ VERDİ

 

Ergenekon davası ile birleştirilen Danıştay saldırısı davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, saldırıda glock marka silah kullandı. Bu silahı Arslan’a temin ettiği iddiasıyla daha önce Aykut Metin Şükre, Erkan Ayyıldız, Kenan Özay ve Selçuk Özkan hakkında dava açılmıştı. Ancak bu sanıklar silahı Mahmut Güzel isimli şahıstan aldıklarını belirtmesi üzerine Güzel hakkında dava açıldı.