Erdoğan’sız AKP eriyor

Erdoğan’sız AKP eriyor
24 Ekim 2014 09:27

2015’te Tayyip Erdoğan olmadan seçime girecek olan AKP’nin oyu yüzde 41’e düştü CHP’ye destek yüzde 27’ye çıkarken, MHP’de de artış yaşandı. İşte sokağın nabzı…

 

 

 

Ye­rel se­çim so­nuç­la­rı­nı en ya­kın tah­min­le bi­len Ge­zi­ci Araş­tır­ma Şir­ke­ti, ye­ni bir ka­mu­oyu yok­la­ma­sı yap­tı. Ha­zi­ran 2015’te­ki ge­nel se­çi­min er­ke­ne alın­ma­sı tar­tı­şı­lır­ken çar­pı­cı so­nuç­lar or­ta­ya ko­yan an­ket, 18-19 Ekim ta­rih­le­rin­de 36 il­de 3 bin 292 ki­şiy­le yüz yü­ze ger­çek­leş­ti­ril­di.

 

 

An­ke­te gö­re; Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın Cum­hur­baş­ka­nı ol­ma­sı­nın ar­dın­dan ik­ti­dar par­ti­si AKP cid­di bir oy kay­bı ya­şı­yor. Da­ha ön­ce­ki se­çim­ler­de sırf Er­do­ğan ol­du­ğu için AK­P’­ye oy ve­ren­le­rin ora­nın­da dü­şüş var.

 

 

“Er­do­ğan­’sız AK­P’­ye oyumu ver­me­m” di­yen AK­P’­li­le­rin ora­nı yüz­de 34… Bu oran ön­ce­ki an­ket­ler­de yüz­de 60 ile 64 ara­sın­day­dı. An­ke­te ka­tı­lan­lar Er­do­ğa­n’­ın cum­hur­baş­kan­lı­ğı sü­re­sin­ce tüm par­ti­le­re eşit me­sa­fe­de ol­ma­ya­ca­ğı­nı da dü­şü­nü­yor.

 

 

An­ke­te gö­re; Tür­ki­ye­’nin IŞİD gi­bi terör örgütlerine des­tek ver­di­ği­ni dü­şü­nen­le­rin ora­nı da son iki ay­da ol­duk­ça yük­sel­di. Va­tan­daş­lar, te­rö­ris­ba­şı Öca­la­n’­la ya­pı­lan gö­rüş­me­le­ri de onay­la­mı­yor.

 

 

İşte yerel seçimleri en yakın bilen Gezici’den çarpıcı anket…

 

1117

12

14

15

 

16

17

18

19

Kaynak: Sözcü