Erdoğan’ndan Yunanistan’a Navtex tepkisi: Geri adım atmayacağız

Erdoğan’ndan Yunanistan’a Navtex tepkisi: Geri adım atmayacağız
24 Ağustos 2020 20:27

Yunanistan’ın Navtex ilanına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Navtex’i 27 Ağustos’a kadar uzatmıştık. Nokta mı virgül mü? Buraya şimdi ben bir virgül koyayım. Yunanistan bu faaliyetlere karşılık yetkisiz şekilde ve şımarık biçimde kendi Navtex mesajını yayınlamıştır. Türkiye ne Oruç Reis’in çalışmalarından ne donanma unsurlarımızdan en küçük bir geri adım atmayacaktır” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yunanistan’ın Navtex ilanına sert tepki gösteren Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Navtex’i 27 Ağustos’a kadar uzatmıştık. Nokta mı virgül mü? Buraya şimdi ben bir virgül koyayım. Yunanistan bu faaliyetlere karşılık yetkisiz şekilde ve şımarık biçimde kendi Navtex mesajını yayınlamıştır.

 

“GERİ ADIM ATILMAYACAK”

 

*Her şeyden önce böyle bir Navtex ilanına hakkı yoktur bölgede bulan bütün gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır. Kendini kendisini içinden çıkamayacağı bir kaosa atmıştır.

*Bundan sonra bölgede yaşanacak olumsuzların tek müsebbibi Yunanistan tek zarar göreni de kendisi olacaktır. Türkiye ne Oruç Reis’in çalışmalarından ne donanma unsurlarımızdan en küçük bir geri adım atmayacaktır.

*Tam tersine bu bölgede hakkını ve hukukunu koruma konusunda çok daha kararlı hareket edecektir.