Erdoğan’ın şehre ziyareti öncesi muhalefetin seçim afişlerinin üstü örtüldü!

Erdoğan’ın şehre ziyareti öncesi muhalefetin seçim afişlerinin üstü örtüldü!
19 Şubat 2019 10:00

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a gidişi öncesinde şehirdeki muhalefete ait seçim afişlerinin üstlerinin kapatıldığı belirtildi. İyi Parti’nin belediye başkan adayı Mahmut Koçak, afişinin sütünün mavi bir brandayla kapatılmasına, “Güvenlik güçlerimizle bizi karşı karşıya getirmek isteyenlerin tahriklerine kapılmayız” diyerek tepki gösterdi.

 

 

 

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Erdoğan geçen pazar günü Afyonkarahisar mitingine katıldı. Erdoğan’ın şehre gelişi öncesi muhalefet adaylarının afişleri kapatıldı. 7 katlı binanın duvarına asılan dev İyi Parti reklamı ile başkan adayı Koçak’ın afişleri de mavi bir branda ile örtüldü. Muhalefet partilerin afişleri kapatılırken, AKP’li adayların reklamı açık kaldı.

Afişlerinin üzeri örtülen İyi Parti Belediye Başkan adayı Mahmut Koçak, “Bizim millete olan sevdamız posterlerle değil, gönüllerle tescillenmiş bir sevdadır. Güvenlik güçlerimizle bizi karşı karşıya getirmek isteyenlerin tahriklerine kapılmayız. Devlet bizim, vatan bizim, millet bizim” dedi.

İyi Parti Afyon teşkilatı da sansür girişimine sosyal medya üzerinden tepki vererek, “Cevabı sandıkta vereceğiz. Allah tek büyük ve adalet sahibidir. Sabretmek, hoş görmek bize düşer. Afyon İyi olacak” mesajları paylaştı.

Vatandaş da yapılan harekete tepkisini, “Afişlerin kapatılması büyük haksızlık. Seçim bir yarıştır. Seçim çalışmalarının da adaletli bir şekilde yapılması gerekir. Cumhurbaşkanı’na yanlı görünebilmek için yapılan bu hareketi, afiş karartmasını kınıyoruz” şeklinde gösterdi.