Erdoğan’ın muhtar ağırlama gideri 2 Milyon lira

Erdoğan’ın muhtar ağırlama gideri 2 Milyon lira
2 Nisan 2015 10:27

Siyasi Partilerin Haftalık grup toplantılarını gölgede bırakmak için başlatıldığı savunulan RT Erdoğan Muhtarlar toplantısının maliyetleri dudak uçuklattı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her hafta yaklaşık 400 muhtarı Saray’a davet ettiği ve bugüne dek 2000 civarında muhtarın tüm giderleri karşılanarak Saray’da ağırlandığı ortaya çıktı.

 

 

DEVLETE YÜKÜ 2 MİLYON TL

 

 

Cumhurbaşkanı’nın muhtarlara yaptığı “cömert” ev sahipliğinin devlet bütçesine yükünün ise muhtar başına 1000 TL olmak üzere toplamda 2 Milyon TL’ye (eski parayla 2 trilyon lira) ulaştığı öne sürüldü.

 

 

GRUP TOPLANTILARINI GÖLGEDE BIRAKIYOR

 

 

Erdoğan’ın muhtarlarla buluşmasının siyasi partilerin TBMM’deki grup toplantılarına denk getirilmesi ”Cumhurbaşkanı parti liderlerinin konuşmalarını gölgede bırakmak için bu organizasyonu yapıyor” şeklinde eleştirilere neden olmuştu.

 

 

DAVUTOĞLU RAHATSIZ

 

 

Erdoğan konuşurken pek çok haber kanalı Parti liderlerinin gruplardaki konuşmalarını vermek yerine Saray’a bağlanıp Erdoğan’ın konuşmasını canlı vermeyi tercih ediyor. Bu durumdan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da rahatsız olduğu siyasi kulislerde dile getiriliyor.

 

 

Kaynak: Karşı Gazete