‘Erdoğan’ın MHP’siz iktidar sancısı’

‘Erdoğan’ın MHP’siz iktidar sancısı’
3 Ekim 2019 10:13

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogundaki yazısında, son günlerde gündeme gelen yüzde 40+1 tartışmalarına değindi. Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarını MHP’ye bağımlı olmadan sürdürme arayışında olduğunu ifade etti.

 

 

Yetkin, eski bakan Faruk Çelik’in, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken oy oranı yüzde 40+1’e düşürülsün teklifinin Erdoğan’a sorulmasını değerlendirdi. Erdoğan’ın “Muhalefet getirirse Meclis’te tartışırız” cevabını yorumlayan Yetkin, “Bu cümledeki kilit ifade, Erdoğan’ın artık yüzde 50+1 oyun her koşulda alınabileceğinden emin olmamasıdır” çıkarımını yaptı.

Yetkin’in yazısından bir bölüm şöyle:

 

“Yerel seçimlerin AK Parti üzerindeki etkisi sadece Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ekipleriyle kopup partileşme çalışmalarını hızlandırması olmadı. Aynı zamanda Erdoğan’ın yanında kalan çoğunluğun arasında MHP’ye bağımlılık rahatsızlığının artmasına da neden oldu; Kürt seçmenin MHP nedeniyle AK Partiden soğumaya başlaması buna dâhil. Yani MHP’siz olmuyor ama MHP’yle de olmuyor. Erdoğan iktidarını MHP’ye mahkûm olmadan koruyabilmek için çare arayışına girmiş görünüyor. Tanık olduğumuz sancı budur.”

 

https://yetkinreport.com/2019/10/02/yuzde-40-sifreleri-erdoganin-mhpsiz-iktidar-sancisi/

 

Fotoğraf: Twitter