Erdoğan’ın MHP korkusu Avrupa basınında

Erdoğan’ın MHP korkusu Avrupa basınında
26 Haziran 2016 17:30

Avrupa basınında Erdoğan’ın MHP’de olası bir yönetim değişikliğinden çok korktuğu çünkü MHP’ye yeni ve etkili muhalif bir yönetim gelirse AKP’nin içten çözüleceği yorumlarına rastladım.

 

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Biz de bunun farkındayız zaten ama dış dünyada da Erdoğan’ın MHP kurultayını baltalamaya çalıştığının farkında anlaşılan.

 

Önceki gün Avrupa basınında bu konuda rastladığım yorumları özetleyerek çeviriyorum şimdi aşağıda…

 

Örneğin FAZ, yani Frankfurter Algemeine gazetesi, “AKP içinde Erdoğan’a karşı rüzgar” başlığıyla bir makale yazmış.

 

Ben ama bu konuda değişik gazetelerde okuduklarımı toparlayarak özetleyeceğim…

 

“Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak koltuğunda sağlam oturuyor ve 2001’de kurduğu AKP’yi de sağlam arkasında hissediyor. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu görevden almasından sonra AKP içinde Erdoğan’dan memnuniyetsiz olanların sayısı en az 2 kat arttı. Halen 50 AKP’li milletvekili Erdoğan’a karşı. 317 AKP milletvekili içinde 50 az bir sayı olarak görülebilir ama Erdoğan’a karşı olma eğilimi gelişiyor AKP içinde. Erdoğan’ı sarsacak bir başka dış etken var. Milliyetçi Hareket Partisi MHP. MHP’nin hal-i hazırdaki başkanı Bahçeli Erdoğan ile iyi geçiniyor. Ancak Bahçeli’yi değiştirip MHP’ye yeni bir yönetim getirmek isteyen MHP içindeki muhaliflerin Erdoğan’a bakışı sıcak değil. MHP’de eğer planlandığı gibi kongre olup, yeni bir muhalif yönetim oluşursa o zaman Erdoğan’ın AKP üstündeki gücü daha da zayıflar. Zira AKP içindeki memnuniyetsizler sağ ve muhafazakar bir parti olan MHP’ye sempati duymaya başlarlar. Gözlemciler Erdoğan’ın AKP içinden yıkılmasının zor olduğunu ama MHP gibi bir dış etkenle AKP içindeki gücünü yitireceği kanısındalar.”

 

Bu yazılanları bizler de Türkiye içinde takip ediyor ve biliyoruz.

 

Ve, tabii ki bu böyle olduğu için de zaten Erdoğan şu anda MHP kurultayında yönetimin muhaliflere geçmemesi için herşeyi ama herşeyi yapacak.

 

Her türlü şer ittifakını da gerçekleştirecek, her türlü seri MHP’nin başına sarmaya çalışacak.

 

Bu, son olarak Ankara’da yerel bir mahkemenin verdiği tüzük kurultayına ihtiyati tedbir koyma kararı da doğrudan Erdoğan’ın emrinde ve efendisinin arzusuna göre karar veren “hakim”lerin işi.

 

Evet, 10 Temmuz’da göreceğiz, diktatör şer mi kazanacak yoksa MHP’nin Bahçeli’nin Erdoğan cenderesinden çıkmayı planlayan muhalifleri mi…

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan