Erdoğan’ın masasındaki anketler panik yarattı

Erdoğan’ın masasındaki anketler panik yarattı
8 Mart 2014 10:52

AKP Genel Merkezi, seçimlerin nabzını özel anketlerle tutuyor. Arka arkaya gelen şok sonuçlar, partide endişeli bir bekleyişe neden oldu. İşte AKP’ye gelen son bilgiler doğrultusunda kritik hale gelen iller:

 

BAŞA BAŞ GİDİYOR 

 

AKP’yi en çok endişelendiren belediye Ankara. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP’nin adayı Mansur Yavaş arasında 15 puana yakın olan fark eridi. Başa baş hale gelen Ankara seçiminde CHP’nin yarışı önde tamamlayacağı endişesi var.

 

BDP YAKALADI

 

Şanlıurfa’da Vali Celalettin Güvenç’in adaylığı hesaplan alt üst etti. Tepkiler nedeniyle AKP oyları eridi. BDP’nin Diyarbakır Belediye Başkam Osman Baydemir’i aday göstermesi oylan kafa kafaya getirdi. Anketlere göre; AKP’nin oyu yüzde 42, BDP’nin ise yüzde 41 civarında. İlginç yanşlardan biri de Hatay’da yaşanıyor. Adalet eski Bakam Sadullah Ergin’i aday gösteren AKP, eski AKP’li Belediye Başkanı Lütfi Savaş’la yarışıyor. Genel Merkez’e gelen bilgilere göre CHP’den aday olan Savaş, Sadullah Ergin’in 3-4 puan önünde. Bu farkın kapanmasının çok zor görüşü hakim. Büyükşehir belediyeleri arasında MHP’nin güçlü olduğu ve AKP’nin kaybedeceği iller arasında Adana, Mersin, Manisa ve Balıkesir bulunuyor. Bu illerde de AKP’nin ciddi oyu bulunuyor.

 

Kaynak: Celalettin Güvenç / Sözcü