Erdoğan’ın 15 Temmuz konuşması hangi kanaldan en çok izlendi?

Erdoğan’ın 15 Temmuz konuşması hangi kanaldan en çok izlendi?
18 Temmuz 2020 10:27

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz anmasındaki konuşmasının en çok FOX TV’den izlendiğini yazdı. 

 

 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın en çok FOX TV’den izlendiğini belirterek; “Dilerim, Fox TV’yi, Halk TV’yi, Sözcü’yü “muhalif” olarak etiketleyip dışlamaya çalışan yetkililer, bu istatistikten bir ders çıkarır ve milletin verdiği mesajı anlar.” dedi.

İşte Zeyrek’in yazısından ilgili bölüm: 

Millet burada hangi mesajı veriyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi, Ulusa Sesleniş Konuşması yaptı. O konuşma, birkaç kanal dışında her yerden canlı yayınlandı. Erdoğan’ın konuşmasının hangi kanaldan izlendiğini çok merak ediyordum. Aklımdaki sorunun yanıtını Medyafaresi.com sitesinde yayınlanan haberde buldum. Haberde yayınlanan reyting istatistiklerine göre, Erdoğan en çok Fox TV’de izlenmiş. Hatta konuşmayı Fox TV’den izleyenlerin sayısı ATV’den izleyenlerin sayısının 4.5 katı kadar olmuş. Ulusa Sesleniş programının olduğu zaman aralığında ATV, AB grubunda ilk 100’e dahi giremezken, Fox TV ikinci olmuş.

Bu çarpıcı istatistiği görünce, aklıma bir de İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünde yapılan törenlerde, Mehter gösterisinin en çok Halk TV’den izlenmesi geldi.

Gazetelerin okunma istatistiklerine girmiyorum bile.

Dilerim, Fox TV’yi, Halk TV’yi, Sözcü’yü “muhalif” olarak etiketleyip dışlamaya çalışan yetkililer, bu istatistikten bir ders çıkarır ve milletin verdiği mesajı anlar.