‘Erdoğan’ı destekleme’ kararı sonrası MHP’de ‘taban’ hesabı

‘Erdoğan’ı destekleme’ kararı sonrası MHP’de ‘taban’ hesabı
10 Ocak 2018 10:40

‘Erdoğan’ı destekleme’ kararıyla tabanın yeniden toplanmasına çalışılıyor.

 

 

Emine Kaplan / Cumhuriyet

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğine” yönelik açıklamaları, AKP yönetiminde memnuniyet yaratsa da tabanda bu açıklamalara ‘kuşkuyla’ yaklaşılıyor. Bahçeli’nin açıklamalarının ardından Erdoğan’dan ‘görüşme” daveti geldi. Bahçeli ile Erdoğan arasındaki görüşme, bugün saat 16.00’da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Görüşmede “ittifak modelleri” üzerinde konuşulacak.

 

 

Bahçeli’nin ‘Erdoğan’a destek’ açıklamaları da akıllara hem AKP’nin hem de MHP’nin ‘2023 hedefini’ getirdi. Kulislerde, “MHP, AKP’yi 2023’e ‘MHP’nin belirlediği politikalar eksenine’ çekmeyi hedefliyor. Böylece, Türkiye’de son yıllarda yaşanan tüm sosyal, siyasi ve ekonomik çöküntüler ‘milli ve yerli’ rayına oturtulmak amaçlanıyor” yorumları yapılıyor.

 

 

Bahçeli’nin destek hamlesinin altında, daha önceki seçimlerde AKP’ye kayan seçmenin ‘ittifak’ yoluyla partide tutulması ve parlamentoda daha güçlü temsilin sağlanarak, hükümet üzerinde daha ‘etkili’ olunması hesabının yattığı belirtiliyor.

Bahçeli’nin açıklamalarına AKP tabanı ise ‘kuşkuyla’ yaklaşıyor. Bunun sebeplerinden biri de “AKP’nin tabanının giderek MHP’ye kayması” olarak gösteriliyor.