Erdoğan: AYM Başkanı gereğini yapsın

Erdoğan: AYM Başkanı gereğini yapsın
14 Ekim 2020 13:36

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımı üzerine yaşanan ‘Işıklar yanıyor’ polemiğiyle konuştu: Talihsiz bir paylaşımdı, keşke yapmasıydı, ona düşmezdi. Çok arzu ediyorsa siyasete girsin. AYM Başkanı ve üyeleri aynı düşüncede değilse gereğini yapmalı.

 

 

AYM üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımı üzerine yaşanan ‘Işıklar yanıyor’ polemiği üzerine Anayasa Mahkemesi’nden açıklama geldi. Açıklamada “AYM’nin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi’nin kurumsal görüşünü yansıtmaz” ifadesi kullanıldı.

 

 

AYM BAŞKANI GEREĞİNİ YAPSIN

 

 

Grup toplantısı sonrası TBMM’de gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan polemikle ilgili şunları söyledi: Talihsiz bir paylaşımdı, keşke yapmasıydı, ona düşmezdi. Çok arzu ediyorsa siyasete girsin. Bireysel bir paylaşım olarak düşünülemez. AYM Başkanı ve üyeleri aynı düşüncede değilse gereğini yapmalı.

 

 

DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AYM yapısında değişiklik olacak mı?” sorusuna ise “İnşallah” yanıtını verdi.

Erdoğan geçen hafta “Parlamento, Anayasa Mahkemesi’yle ilgili yeni bir yapılanmaya giderse seve seve ben de buna katılırım” demişti.