Erdoğan’dan KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Ağzından çıkanı kulağı duysun

Erdoğan’dan KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Ağzından çıkanı kulağı duysun
27 Nisan 2015 15:54

Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı’nı önce “ağzından çıkanı kulağından duyması lazım” diye eleştirdi sonra o canlı yayındayken aradı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt ziyaret öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Artık yavru vatan yok. İki kardeş ülke var” sözlerini yorumlayan Erdoğan “”Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağından duyması lazım” diye konuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ise Erdoğan’ın sözlerini canlı yayında değerlendirdi. Akıncı “Türkiye yavrunun büyümesini istemiyor mu?” diye yanıt verdi. Akıncı katıldığı canlı yayının sonunda “Sayın Erdoğan hattaymış canlı yayını bitirmek durumundayım” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarından satırbaşları…

 

 

Dün sonuçlanan seçimler benim programımı ve düşüncelerimi halkıma anlatarak onay aldığım düşüncelerdir. neden rahatsız olunuyor iki kardeşim ilişkisinden. Türkiye yavrunun büyümesini istemiyor mu?

Biz hep yavru mu kalalım? Artık yetişkin bir insan olmayalım mı. ben ne söylüyorsam o söylediklerimin arkasındayım. Yüreğimle de beynimle de hissediyorum söylediklerime inanıyorum ve doğru olan budur. Türkiye olan ilişkilerin çok sağlıklı gelişmesi için doğru olandır.

Böyle bir tartışmanın içine çekilmekten çok memnun değilim. Erdoğan bizim hakkımızda bir takım konuşmalar dinlemiş ve bir takım düşünceler belirtilmiş, o düşüncelerle konuştu herhalde.

Ben Türkiye ile ilgili ilişkiyi istemeyen bir söylemde bulunmadım. Tam tersine kişilikli bir ilşkinden bahsettim. Kıbrıs Türk halkı anavatan sevgisini yüreğinde taşımaya devam edecektir. Kıbrıs halkı yavruluktan kurtulup ayakları üzerinde durmalıdır. Bunun Türkiye’nin de yararına olduğunu söylüyorum. Burada bir devlet var, KKTC devleti var ve bu devleti Türkiye tanıyor. Anavatan, yavru vatan söylemi yüreklerde olması lazım.