Erdoğan’dan hep aynı sözler

Erdoğan’dan hep aynı sözler
22 Eylül 2013 14:46

Toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan yine Suriye ve Mısır’a değindi…

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de binlerce kişiyi öldüren katil bir rejimin olduğuna vurgulayarak, “Biz bunların önüne dikiliyoruz diye Türkiye’deki anamuhalefet bundan rahatsız oluyor. Çünkü bunlar hakkın ve haklının ne demek olduğunun farkında değiller. Biz her zaman hakkın ve haklının yanında olacağız, barışın yanında olacağız, savaşın karşısında olacağız” dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Malatya ziyareti kapsamında Darende’de, toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara seslendi.

 

Mısır’daki gelişmelere değinen Başbakan Erdoğan, “Halkın iradesine saygı duymayanlar, halkın iradesine sayının ne olduğunu öyle bir adım atalım ki öğrensinler. İşte Mısır’da halkın iradesine saygı duymayanlar darbe yaptılar. Askeri darbe yaptılar. Darbeyi yapan halkın iradesiyle gelmiş olan bir cumhurbaşkanının aslında hem genelkurmay başkanıydı hem milli savunma bakanıydı.

 

Ancak hazmetmek meselesi, halkın iradesine saygı meselesi. Bunu hazmedemediler ve geldi darbe yaptı. Neye güvendi; elindeki silaha. Şunu bilmeleri lazım; bu silah bir gün onlara da doğrultulur. Çünkü zulüm ile abat olunmaz. Zulme rıza zulümdür. Biz bunu böyle biliyoruz. Binlerce kişiyi, gençleri, Esma’yı öldürdüler. Ne suçu vardı Esma’nın? O gencecik yavruyu şehit ettiler. Tankın önünde elinde hiçbir şey olmayan genci şehit ettiler” dedi.

 

-“BARIŞIN YANINDA OLACAĞIZ”-

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye’de 110 bin kişiyi öldüren katil bir rejimin olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

 

“Biz bunların önüne dikiliyoruz diye Türkiye’deki anamuhalefet bundan rahatsız oluyor. Çünkü bunlar hakkın ve haklının ne demek olduğunun farkında değiller. Biz her zaman hakkın ve haklının yanında olacağız, barışın yanında olacağız, savaşın karşısında olacağız. Ancak işte sınırlarımızı ihlal edenler oldu, ihlal edenlere karşı da şüphesiz ki gereğini yaparız, yapacağız.”

 

-“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM”-

 

Erdoğan, yaklaşan yerel seçimlerle Malatya’nın büyükşehir olma hakkını tescil edeceğini söylerken, kanunun çıktığını, her şeyin hazır olduğunu ifade ederek, vatandaşlara “Sizler burada bir büyükşehir belediye başkanı için oy kullanacaksınız, iki Darende ilçesi için oy kullanacaksınız, meclis üyelikleri için oy kullanacaksınız ve Darende’den büyükşehir belediye meclis üyeliğine seçilenler olacak. Hem ilçe belediye başkanı oranın üyesi olacak, hem de seçmen sayısına göre bir veya iki tane büyükşehir belediye meclis üyeliğine buradan isimler gidecek” diye seslendi. Bu şekilde Darende’nin değişimi ve dönüşümünün çok daha hızlı olacağını dile getiren Erdoğan, konuşmasının sonunda “Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Kardeşliğimizi kimseye kaptırmayalım.

 

Yaralanmayalım, yaralamayalım. Sevelim, sevilelim. Allah sevgimizi daim etsin. Biz size efendi olamaya değil, hizmetkar olmaya geldik” diye konuştu.

 

Kentsel dönüşüm değişim için hazırlıklara devam ettiğini söyleyen Erdoğan konuşmasında, “Sizlerin huzuruna elbette ki bugün boş gelmedik. Biz işte o gönül ellerinin, o rehberlerin bize gösterdiği istikamette her günümüzü, her saatimizi, her anımızı halka ve hakka hizmetle geçirme mücadelesi içinde olan bir kadroyuz. Sorguya çekilmeden önce kendi muhasebemizi her an yapıyoruz. Her an hizmet için gayret ediyoruz. İşte dün on binlerce Malatyalıyla 76 ayrı hizmetin açılışını yaptık. Malatya merkez ve ilçelerinde 735 milyon TL’lik hizmetle yatırımın açılışını yaptık. TOKİ eliyle inşa ettiğimiz ve 16.5 trilyona mal olan 294 konut ve sosyal tesis tamamlandı. Yine TOKİ eliyle tamamladığımız ve 4,5 trilyona yatırım değeri olan 90 adet sosyal konutu da bu törenle resmen hizmete alıyoruz. Bu yatırımlarda emeği geçen herkese sizlerin huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

-“BUGÜNE KADAR DARENDE’YE HİÇBİR BAŞBAKAN GELMEDİ. İŞTE BU DA BU FAKİRE NASİP OLDU”-

 

Erdoğan, Türkiye’nin son derece kararlı bir şekilde emin adımlarla geleceğe yürüdüğünü vurgulayarak, “11 yıl önce başladığımız o kutlu yolculuğu sürdürüyoruz. Partimizi kurarken Darende’ye yine gelmiştik. Burada görüşmeler yapmıştık ve şimdi başbakan olarak buradayız. Bugüne kadar Darende’ye hiçbir başbakan gelmedi. Bu da bu fakire nasip oldu. 11 yıl önce önümüze koyduğumuz hedeflerin birçoğuna ulaştık.

 

Şimdi bugün valimle de konuştum. Kentsel dönüşüm ve değişim projelerini süratle Darende’de başlatacağız. Biliyorsunuz Malatya büyükşehir oldu. Şimdi ne olacak biliyor musunuz? Malatya’nın büyükşehir olması sebebiyle, artık büyükşehir belediyesinin eli, gözü, ayağı hep burada olacak. Şu anda 2023 için yüksek hedefler belirledik. Şunu çok açık ifade etmek istiyorum. Biz 21. yüzyılın bir Türkiye yüzyılı olmasını istiyoruz. Yaptığımız her reformda Türkiye’yi kardeşliğimizi büyüttük. Huzurumuzu dayanışmamızı ekmeğimizi büyüttük. 10 yıl boyunca Türkiye’yi büyütmeye kardeşliğimizi yüceltmeye, soframızdaki ekmeği çoğaltmaya devam ediyoruz. İşte her şey ortada” diye konuştu.

 

-“BAŞARININ ÖNÜNE BARİYERLER KOYMANIN NE ANLAMI VARDI”-

 

“Göreve geldiğimizde Türkiye’nin milli geliri neydi bugün ne?” diye seslenen Erdoğan, bugün milli gelirin 1’ e 3 arttığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

 

“Enflasyon yüzde 30’du. Şimdi tek haneli rakama düştü. Biz buyuz artık yolsuzlukların kökünü kazıdık, kazıyoruz. Yoksulluk sürekli iniyor. Temel hak ve özgürlükler noktasında bizim başörtülü kızlarımızı üniversitelere sokmuyorlardı. Meslek liselerinin orta kısımlarını kapatmışlardı. ‘Sabırlı olun, bunlar kalkacak” dedim. Çünkü her kutlu doğum 9 ay 10 günde olmuş ve gün geldi. 4+4+4 yani 444 çıktı. Artık sıkıntılar kalktı. Katsayı ayaklarımızın altında.

 

Artık başarılı olan her yavrumuz kazandığı üniversiteye kazanması halinde gidebiliyor. İşte kardeşlik bu, refah bu… Başarının önüne bariyerler koymanın ne anlamı vardı. Artık bizim başarılı olan yavrularımız başardığı yere gidecek. Mesele bu. Başarının önüne hep bariyer koydular. İşte biz hep bu bariyerleri kaldırdık. 21. yüzyılın Türkiye’sinde eğitim öğretim özgürlüğünü biz sağladık. Şu anda artık okullarda Kuran-ı Kerim, düz liselerde de seçmeli ders olarak var mı? Siz istediniz bizde yaptık. Bu konuda anne babaların seçmeli derslerde hassas davranmalarında bana göre fayda var. Öyle bir adım atalım ki, halkın iradesine saygı duymayanlar halkın iradesine saygının ne olduğunu öğrensinler.”