Erdoğan’dan Ahmet Hakan açıklaması: Kendilerine gelince ‘yandım’ demesinler

Erdoğan’dan Ahmet Hakan açıklaması: Kendilerine gelince ‘yandım’ demesinler
4 Ekim 2015 13:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarına ilişkin konuştu. Erdoğan, “Atılan adımlar hayra alamet değil” dedi. Erdoğan, Ahmet Hakan’a düzenlenen saldırı için ise ilk kez konuştu.

 

 

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapıyor.

– Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bu adımları atıyor olması, bizi ciddi anlamda üzmektedir. Aramızdaki ikili ilişkiler malumdur. Suriye ile sınırı olan biziz. Rusya’nın Suriye ile böyle bir durumu söz konusu değil.

– Atılan adımlar hayra alamet değil.

– Rusya İran’la işbirliği halinde bir adım atmıştır. Bu konuda hassasiyetlerimizi çok daha farklı şekilde ele alacağız.

– Devlet terörü estiren Esed’i Rusya da savunuyor, İran da savunuyor.

 

 

YSK’NIN ‘SANDIK TAŞIMA’ KARARI

 

 

– Burada bir kavramı bana göre yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil, burada sandıkların yer belirlenmesi olarak bunu değerlendirmek lazım. YSK’nın yanlışa düştüğü yer burası olmuştur. Oy kullanma mahallerini neresi belirler? İlçelerde ilçe seçim kurulları belirler. YSK aslında bunlarla pek ilgilenmez. Yani oy nerede kullanılacak, bunların belirlenmesini onlar yapar.

– Bu seçimlere giderken, belli bölgelerdeki sıkıntıları da göz önüne alarak, vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanabileceği şekilde hazırlama sorumluluğu YSK’dadır.

– Temenni ederim ki; bu seçimlerde 7 Haziran’da yaşadığımız seçimleri yaşamayız. Eğer yaşarsak sorumlusu YSK’dır. Çünkü şartlar ortadadır.

 

 

AHMET HAKAN’A SALDIRI

 

 

– Bu konuyla ilgili olarak her zaman şiddetin karşısında olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmak kaydıyla görüşmeleri yaptı.

– Olayı tasvip etmek mümkün değil. Ancak köşelerinde, başka köşe yazarlarını lanetleyen yazılardan bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım

– Bir çok yayın gruplarına şiddet gösterileri yapılmıştır ses bombaları atılmıştır, silahla araçları taranmıştır. Bu insanlar acaba o zaman kendileri ne durumdaydı. Buna rağmen basın başdanışmanım arayıp geçmiş olsun temennilerini iletmişlerdir.

– Şiddetin karşısındayız. Yeter ki bütün medya grupları aynı hassasiyeti göstersinler. Kendilerine gelince ‘yandım’ demesinler. Aynı hassasiyeti başkalarının başına gelince de göstersinler.