Erdoğan'da Başbakan üslubu yok

Erdoğan'da Başbakan üslubu yok
19 Eylül 2012 16:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bugün TV ekranlarında soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan’ın geçen gün yaptığı konuşmada İmam Hatipliler ile ilgili sözlerini hedef alan Tekin, ‘Başbakan son yılların en can alıcısı konuşmasını yaptı ve kanım durdu. Sayın Başbakan’ın o üslübunun, o konuşmasının bir Başbakan üslubu olmadığını söylemek istiyorum ‘ dedi.
 
‘BAŞBAKAN’IN DİLİ YANLIŞ VE AYRIŞTIRICI ‘
 
Başbakan’ın ‘İmam Hatipliler terörist olmadığı için mi İmam Hatip okullarını kapattınız ‘ şeklindeki cümlesini kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Gürsel Tekin, ‘Bir Başbakan’ın ağzından nasıl böyle cümleler çıkar? Eğer öyle bir benzetme yapacaksa hayatın her alanında ister kolejde okuyun, ister İmam Hatip’te okuyun, ister sıradan üniversitede okuyun terörist de çıkabilir, iyi insan da çıkabilir. Ben onlarca terörist İmam Hatipli de sayabilirim ama saymak istemiyorum. Bu doğu bir dil değil. Bu ayrışıtırıcı, yanlış bir dildir ‘ şeklinde konuştu.
 
“BİZİM LİDERLERİMİZİN HİÇ BİRİ ZENGİN DEĞİL”
 
‘Biz İmam Hatip’te okumadık. Benim gibi milyonlarca arkadaşım da okumadı’ diyen Tekin şöyle devam etti:
 
‘Ama şunu da şerefle söyleyebilirim ki; CHP’de binlerce arkadaşım var, vallahi billahi tillahi o din kuralları hangi gerekçe gerektiriyorsa o gerekçelerle yaşam biçimini sürdürüyorlar. Mesela en çok CHPliler haramdan korkar. Bizim liderlerimizin hiç biri zengin değildir.
 
Ben Sayın Baykal’ı çok yakınen tanırım, bütün ibadetlerini yerine getirir. Din, imam sahibiyiz diyenlerin yaşam biçimine baktığımızda hiç birisi din kuralları içerisine sığdırılabilecek bir yaşam biçimi değildir.
 
Hak yemeyeceksiniz. Affedilmeyecek bir kaç şey var; yetim hakkı, haram yemek… Haram yemiyorlar diyecek bir tane din adamı var mı? Ben Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrı yapıyorum; sayın başkan siz bakın. Din dersi olarak yurttaşlarımıza vermeniz gereken bir ders de bu olması lazım. ‘