Erdoğan’a hakaretten toplu tutuklama talebi

Erdoğan’a hakaretten toplu tutuklama talebi
3 Eylül 2015 09:17

Eskişehir’de 1 Eylül Barış Günü etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle dün gözaltına alınan 6 kişi savcılık tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

 

 

1 Eylül Barış Günü dolayısıyla Eskişehir’de çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından ‘Barış Yürüyüşü’ yapıldı. Ancak söz konusu yürüyüşe katılan çok sayıda kişi dün polisler tarafından evlerinde gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin gözaltına alınma gerekçesi ise 1 Eylül günü kentte yapılan ‘barış yürüyüşünde’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmek olarak gösterildi. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde de arama yapıldı. Bu kişiler emniyetteki sorgularının ardından dün gece adliyeye sevk edildi. 6 kişinin savcılık sorgusu sonrası Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.

 

Bu arada, Eskişehir Öğrenci Kollektifleri üyeleri, Facebook’taki sitelerinden yaptıkları açıklamada, 1 Eylül Barış Günü etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle dün gözaltına alınan 6 kişi savcılık tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiğini duyurdu. Söz konusu bu kişilerin arasında Eskişehir’de Kolektif Yürütme Kurulu üyesi Gökhan Ergin ile üniversite öğrencilerinin olduğu bildirildi.

 

Kaynak: Cumhuriyet