Erdoğan Yıkım Talimatını Verdi

Erdoğan Yıkım Talimatını Verdi
13 Ocak 2012 10:48

Başbakan’dan talimat: Silueti bozan binaları yıkın

Başbakan’dan talimat: Silueti bozan binaları yıkın

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açıkladı: “Başbakan İstanbul’da silueti bozan binalara gerekirse yıkın talimatını verdi. İstanbul’da yıkılamayacak yapı yok.”

 

Radikal Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin’in Kanal A’daki ‘Görüş Farkı’ programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un siluetini bozan yapıların gerekirse yıkılması için talimat verdiğini açıkladı.

 

Günay, “Hepimizi rahatsız eden siluet tartışmasıyla ilgili Sayın Başbakan belediyelere yeni plan yapmaları, rahatsız edici görüntüleri düzeltmeleri talimatını verdi. Mevcut yapılar düzeltilecek. Tabii ki yıkım da gündeme gelecek. Sözen döneminde Park Otel’in birkaç katı yıkıldıysa, İstanbul’da yıkılmayacak hiçbir yapı tanımıyorum. Bundan sonra rahatsız edici yapılar katiyen olmayacak” dedi.

 

“AK PARTİ’Yİ DE ELEŞTİRDİ”

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na fezlekenin abartıldığını düşünen Günay, ifade özgürlüğünden yana olduğunu vurgularken BDP konusunda partisini de eleştirdi. Günay, “Türkiye’de günah keçileri var. Bir partinin her yaptığına fezleke geliyor. Ne anamuhalefet, ne basın ne de biz sesimizi çıkarmıyoruz. Orada her fezleke doğru mu acaba?” dedi.

 

“EVREN ‘BUNAK’ ROLÜ MÜ YAPACAK?”

 

12 Eylül döneminde cezaevinde yatan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kenan Evren’in yargılanacak olmasını ,“90 yaşında değil, 70 yaşında yargılanmasını isterdim” diye değerlendirdi. “Pinochet yargıdan kurtulmak için bunak rolüne soyundu, hastaneleri dolaştı. Bakalım şimdi ne olacak” diyen Günay, rütbelerinin sökülmesini istediği Evren’in ifadesini evinde alan savcıyı da eleştirdi: “Ben anlamam yaşlı başlı adamı. O yaşı tutmayan çocukları astı, sorulduğunda ‘Üzülmedim, elim titremedi’ dedi. Bunu söyleyen insan savcılığa çağrılıp birkaç dakika ayakta bekletilmeli, ‘Oturabilir miyim?’ dedikten sonra oturtulmalıydı.”