Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı ve diğer MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na kılıç mı çekti?

Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı ve diğer MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na kılıç mı çekti?
31 Temmuz 2020 07:55

CHP kurultayında yaşanan liste savaşlarının yankısı sürüyor. Özellikle Kılıçdaroğlu’nun, uyarılarına rağmen kendi anahtar listesini oluşturan MYK üyelerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına tepkili olduğu ve bu durumla ilgili araştırma yaptığı öğrenildi.

 

Yalçın Bayer / Hürriyet

 

 

Zaten CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldığı bir TV programında ayrı bir liste oluşturduğunu itiraf etti. Bazı MYK üyelerine yönelik tepkisini de o programda da gösterdi.

Ancak CHP kamuoyunda Kaftancıoğlu’nun bu açıklaması inandırıcı bulunmadı. CHP’liler, Kaftancıoğlu’nun bu açıklamayı yapmasını Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Battal İlgezdi ile Şerdil Dara Odabaşı’nı kurtarmak için bir nevi ‘suç üstlenme’ olduğu iddia ediliyor. Genel merkezde bilinen bazı isimlere göre, siyasi geleceği biten Kaftancıoğlu’nun, yapılan listeyi tek başına sahiplenerek kendi ekibini kurtarmaya çalıştığı söyleniyor. CHP’deki liste savaşının arkasında Kılıçdaroğlu sonrası hesapları var.

Bu amaçla Erdoğan Toprak ve Oğuz Kaan Salıcı kendince parti içinde temizlik yapıyor.

Kılıçdaroğlu’nun, Ünal Çeviköz ve Akif Hamzaçebi’ye de aynı ekip tarafından operasyon yapılmasına tepkili olduğu söyleniyor. Toprak ve Salıcı önderliğinde bu hareketin nedeninin CHP içinde ‘10 Aralık Hareketi’ olarak tanımlanan ekibin operasyonu olduğu iddia ediliyor.

Biliyorsunuz, Salıcı’nın İstanbul il başkanı ve sonrasında MYK üyesi olmasını sağlayan isim de Erdoğan Toprak’tı. Yine aynı şekilde Kaftancıoğlu’nun il başkanlığını da Erdoğan Toprak “Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu’nu istiyor” diyerek sağlayan isimdi. Şimdi Kaftancıoğlu onu bu günlere getiren Toprak için kendisini ‘feda’ ediyor.

Bakalım CHP Genel Başkanı bu oyuna kanacak mı? Yoksa kurultayda kendi iradesini boşa çıkaran ekibin başı olan Erdoğan Toprak ve Oğuz Kaan Salıcı’ya bedelini ödetecek mi?

Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası bir tercihle karşı karşıya kalabilir. Kurultay delegeleri tarihi ve rekor bir destekle Kılıçdaroğlu’nu genel başkan seçti. Ama ikinci gün başta Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kafatancıoğlu olmak üzere bizzat Kılıçdaroğlu’nun atadığı il başkanları ve MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’nun iradesini boşa çıkardı.

Soru şu: Erdoğan Toprak ve Oğuz Kaan Salıcı ve diğer MYK üyeleri, belediye başkanları ve il başkanları Kılıçdaroğlu’nun iradesini boşa çıkarmak için mi yaptılar.

Kılıçdaroğlu’na kılıç mı çektiler?

Kılıçdaroğlu’nun tepkisinin ne olacağını yakında hep birlikte göreceğiz.

 

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/kolonya-ve-dondurma-dagitti-mujde-ardan-elestiri-aldi-41576115