Erdoğan: Saldırı olursa rejim güçlerini her yerde vuracağız

Erdoğan: Saldırı olursa rejim güçlerini her yerde vuracağız
12 Şubat 2020 11:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda konuşuyor… Erdoğan İdlib’le ilgili ‘saldırı olursa, rejim güçlerini her yerde vuracağız…’ dedi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu’dur’ dedi.

 

 

 

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Söze gelince insan haklarını ağızlarından düşürmeyenler bu saldırılar karşısında derin bir sessizliğe gömülmüş durumdalar. Türkiye bu duruma seyirci kalmayacak.

-Biz artık lafa değil sahadaki gerçeklere göre hareket edeceğiz. Rejimi gözlem noktalarının gerisine çıkarmakta kararlıyız. Hemen şimdi ne yapmamız gerekiyorsa onun adımlarını atacağız.

-Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde İdlib ve Soçi muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum

-Lafa değil sahadaki harekate bakarak hareket edeceğiz. Karada ve sahada tereddüt etmeden ne gerekiyorsa yapacağız.

-Türkiye’yi hedef alan rejim güçlerini vuracağımızı buradan bir kez daha söylüyorum. En küçük hareketi affetmeyeceğiz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız.

-İdlib başta olmak üzere Suriye halkının güvenliği insani sorumluluğumzur. Her türlü bedeli ödeyerek bu sorumluluğu her yerde anlatırız.

-Suriye halkının güvenliği 82 milyon Türkiye’nin beka meselesidir. Suriye güvende olacak ki biz de güvende olalım. Milletimden meseleye bu gözle bakarak desteğini sürdürerek artırmasını bekliyorum.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

 
-Ana muhalefet lideri maden bu kadar istiyor. İşte buradan bugün FETÖ’nün siyasi ayağını açıklıyorum… Birine çamur atmadan önce düşün ve sakın unutma; ilk önce senin ellerin kirlenecek. Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken bizzat çamuru eline almıştır…

-FETÖ’yü suç örtünü ilan eden ve kararda imzası olan benim. FETÖ’yü temsil eden kurum ve şahızların saldırılarına herkes şahittir. CHP bu işin neresindedir?

-Baykal’ın Genel Başkanlıktan ayrılmasıyla CHP bu işin göbeğine yerleşmiştir. Kılıçdaroğlu kaset sorumluluğunu da üstümüze yıkmaya çalışmıştır…

-Bu zat ve ekibi omurgasızdır. Tek dertleri AKP’ye ve şahsıma zarar vermektir.

-Dershaneler kapatılırsa eğitimde sorunlar çıkacak demişlerdir ve bu meseleyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak FETÖ tarafında yer almıştır.

-15 Temmuz’dan sonra ‘askerler her koşulda emre itaat eder’ diyerek darbecilere hak vermiştir.

-Bundan ala FETÖ’nün siyasi ayağı olur mu?