Erdoğan, Öcalan'la görüşmeye hazır

Erdoğan, Öcalan'la görüşmeye hazır
18 Ekim 2012 11:28

Başbakan Erdoğan: “MİT her an her türlü hareketi yapabilir. Mesela yarın İmralı’ya gitmek gerekiyorsa müsteşarıma ‘Gerekeni yap’ derim. Yeter ki akan kan dursun. Bunu teröre destek diye gören zihniyet büyük yanlış içindedir”
 
Başbakan Rercep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katıldığı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Terörle mücadele konusunda yeni adımların atılacağı mesajını veren Başbakan, MİT üzerinden müzakere yapılabileceğini söyledi.
 
Başbakan, “MİT, her an her tür hareketi yapabilir. Mesela yarın İmralı’ya gitmek gerekiyorsa MİT Müsteşarına ‘Sen gerekeni yap’ derim. Yeter ki akan kan dursun, netice olsun” dedi.
 
Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi Güçlendirilmeli

 
Başbakan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne de değindi, “Bunu teröre destek diye gören zihniyet büyük yanlış içindedir. Milli birlik ve kardeşlik diyoruz, bu projeden bahsediyoruz. Amacımız bunu ülkemizin her yerinde güçlendirmek ve yaymaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Öz Eleştiride Bulundu

 
Başbakan’ın gündeminde yerel seçimler için gerçekleştirilen anayasa değişikliğinin yeterli oya ulaşamaması da vardı.
 
Başbakan öz eleştiride bulundu, “MHP gibi biz de kesinlikle ‘oylama sırasında fire olmamıştır’ gibi bir yaklaşım içine girmeyiz. Bu fireler bizde de onlarda da olabilir. Sonuçta partilerimizde yaşanan bir su kaçağı vardır.” açıklamasını yaptı.