Erdoğan ‘keşif’ ile dalga geçilmesine çok kızdı

Erdoğan ‘keşif’ ile dalga geçilmesine çok kızdı
18 Kasım 2014 16:32

“Amerika’yı Kristof Kolomb değil, 1178’de Müslümanlar keşfetti” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreninde iddianın kendisine ait olmadığını söyledi ve bu sözleri ile dalga geçilmesine tepki gösterdi.

 

 

Erdoğan, Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nin kapanış töreninde söylediği “Amerika’yı Kristof Kolomb değil, 1178’de Müslümanlar keşfetti” sözlere açıklık getirdi.

Erdoğan iddianın kendisine ait olmadığını söyleyerek sözleriyle dalga geçilmesine tepki gösterdi.

 

 

İşte Erdoğan’ın o sözleri…

 

 

Özgüvenli olacaksınız. Cumartesi günü çok önemli bir zirveye katıldım. 41 ülkeden 71 dini öndere hitap ettim. Bir şey söyledim;

 

 

Bu yeni bir iddia değil. Şu an Almanya’da yaşayan Fuat Sezgin’in eserlerinde de yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Yazan konuşan ilim erbabından aldığım düşünceyle bunu orada ifade ettim.
Türkiye’de ve dünyada çok sayıda ilim adamı bunu iddia ediyorlar.

 

 

Bu işin uzmanlarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. köşe yazarları da itiraz ediyor. Çünkü bunlar. Bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyorlar. Taş üstüne taş koyamadılar bunlar. Kendi milletine inanmıyorlar. Kendi ilim insanlarının bilgileriyle alay edenler ancak kendilerini küçültürler.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. Bir konuşmasında ifade ettiği, Amerika kıtasının Kristof Kolomb’dan 314 yıl önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin iddiaların kendisinin değil, Türkiye’deki ve dünyadaki bilim adamları tarafından dile getirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu işin uzmanlarından önce bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz, bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan, buna itiraz etmeye, bununla istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar” dedi.