Erdoğan ‘İSTİFA’ edeceğini söyledi

Erdoğan ‘İSTİFA’ edeceğini söyledi
13 Mart 2014 22:55

Mersin’de konuşan Başbakan Erdoğan, “Partim birinci olmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım. Ey Kılıçdaroğlu, sana tatlı gelen koltuğu bırakmaya var mısın?” dedi.

 

Halkın bütün eserlerine ve politikalarına onay verdiğini iddia eden Başbakan Erdoğan, 30 Mart’ta da milletin AKP dediğini öne sürdü. “Yine birinci parti olarak olacağız.” diyen Erdoğan, muhalefete de yüklendi. Erdoğan, şunları söyledi: “Siyaseti bir lider niçin yapar. Birinci parti olmak için yapar değil mi? Ne Kılıçdaroğlu’nun ne de diğerlerinin birinci parti olma gibi derdi yok. Biz kurulduğumuzun 16. ayında birinci olduk. 34.5 oyla birinci olduk. Yüzde 63 parlamentoda temsil aldık. 8 seçimden birinci çıktık. Bunda da partim birinci olmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım. Ey Kılıçdaroğlu, sana tatlı gelen koltuğu bırakmaya var mısın? Bırakamaz tadı var. Bahçeli bildim bileli orada oturuyorsun. Hiçbir işe yaramadın, hep 3. oldun, ilk seçimde parlamentoya da giremedin. Yine 3. olacaksan o koltuğu bırak da sokakları tahrik etmekten vazgeç.”

.

.

AKP’lilerin sokaklarda olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kaydeden Erdoğan, AKP’lierin elinde taş, sopa, molotof değil, tablet bilgisayar, kalem ve kitap olduğunu ifade etti. BDP’yi de örgütün vesayetinde olmakla suçlayan Erdoğan “BDP bölücü terör örgütü vesayetinden, onun verdiği destekle siyaset yapıyor. Tehdide dayalı, gerilime dayalı bir siyaset yapıyor. Medya ve muhalefet çok çirkin. Önce Gezi, sonra 17 Aralık. Şimdi de sokaklara çıkıyorlar. Seçime 17 gün kala sokakları karıştırmaya bakıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında, Fethullah Gülen’e hakaret eden Başbakan Erdoğan, “Mısır için Suriye için yüreği yanmayan Mavi Marmara’ya terörist diyen Pensilvanya’daki zat, oradan sokakları karıştırıyor.” iddiasında bulundu.