Erdoğan ile Davutoğlu’ Ermenek’e gidecek

Erdoğan ile Davutoğlu’ Ermenek’e gidecek
29 Ekim 2014 10:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, su basmasıyla mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğü Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki özel şirkete ait kömür ocağına gelerek çalışmaları yerinde inceleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun öğleden sonra bölgede olması bekleniyor.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sabah saatlerinde sık sık maden ocağı girişindeki çalışma bölgelerini ziyaret edip yetkililerden bilgi ardı. Daha sonra suların tahliye edildiği direnaj pompalarının bulunduğu alanda incelemede bulunan bakanlar Yıldız ve Elvan, AFAD Koordinasyon Merkezi’ne girerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Bakanların ziyareti sırasında yine içeride yakını olan bir kadının yaklaşık 45 metre eğimli bulunan maden ocağının girişinin kenarına oturarak içerideki çalışmaları ve yakınlarının kurtarılmasını beklemesi dikkat çekti. Basın mensupları ise bakanların incelemesini yaklaşık 15 dakika takip ettikten sonra yine alandan uzaklaştırıldı. İçeriden gelecek umutlu haberi bekleyen işçilerin yakınlarından sinir krizi geçirenlere ise sağlık görevlileri müdahale etti.

 

İŞÇİLERİN AİLELERİYLE İLGİLENİLİYOR

 

Maden Ocağı’nda mahsur kalan işçilerin yakınları, ocağın karşısında Kızılay tarafından kurulan çadırda bekliyor. Gözyaşları içinde gelecek umutlu haberi bekleyen işçilerin yakınlarıyla AFAD görevlileri yakından ilgileniyor.

 

YAKINLARINI BEKLİYORLAR

 

İçeride eşinin olduğunu belirten Emiş Baha, “Geldim buraya eşimin ayakkabısının tekini buldum. Teki burada kalmış. Sen eve nasıl geleceksin” diyerek ağladı.

 

Yaklaşık 4 yıldır ocakta çalışan ve içerde mahsur kalan işçi İsmail Gürses’in yakınları Abdullah Varlı ve Gülveren Varlı da sık sık çalışma yapılan bölgeye giderek kum tepesi üzerinden çalışmaları izleyip, içeriden gelecek umutlu haberi bekliyor.