‘Erdoğan için camilerde kandiller yakılsın’ denildi mi?

‘Erdoğan için camilerde kandiller yakılsın’ denildi mi?
28 Ağustos 2014 15:47

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM’ye İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini devralması nedeniyle valilikler aracılığıyla müftülüklere bugün tüm camilerde kandillerin yakılması talimatı verilip verilmediğini sordu.

 
Lütfü Türkkan’ın medya ile de paylaştığı soru önergesinde İçişleri Bakanlığı’nca tüm Valiliklere genelge gönderildiği belirtilirek, bu genelgenin de valilikler tarafından müftülüklere ve tüm cami imamlarına yollandığına yer verildi. Genelgeye göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini devralacağı bugün tüm camilerde kandillerin yakılması talimatı verildiğini öne süren Türkkan, bu talimatın hangi gerekçeye dayanılarak verildiğini, Cumhurbaşkanlığı makamı ile camiler arasında nasıl bir teşkilat bağı kurulmak istendiğini sordu.

 

 

Lütfü Türkkan’ın soru önergesi şöyle:

 

 

“Recep Tayyip Erdoğan’ın 12’nci Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin etmesi ve ardından Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca tüm valiliklere genelge gönderildiği iddia edilmiş, bu genelgenin de valilikler tarafından müftülüklere ve tüm cami imamlarına yollandığı ifade edilmiştir. Genelgeye göre; Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini devralacağı bugün tüm camilerde kandillerin yakılması talimatı verilmiştir.

 

 

Bu nedenle;

 

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın 12’nci Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından bugün Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca tüm valiliklere genelge gönderildiği, bu genelgenin de valilikler tarafından müftülüklere ve tüm cami imamlarına yollandığı doğru mudur?

 

 

Camiilere gönderilen genelgeye göre Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini devralacağı bugün tüm camilerde kandillerin yakılması talimatı verilmiş midir, bu talimat hangi gerekçeye dayanarak verilmiştir?

 

 

Daha önceki Cumhurbaşkanlarının göreve başladıkları gün yapılmayan bu uygulama neden Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı görevini devraldığı gün yapılmaktadır?

 

 

Devlet’in en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı ile tüm Müslümanların ibadet ettikleri yer olan camiler arasında nasıl bir teşkilat bağı kurulmak istenmiştir?

 

 

Hükümetiniz’in bu yeni uygulaması diğer Cumhurbaşkanları için de geçerli olacak mıdır, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sona erdiğinde otomatikman sona mı erecektir?

 

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle genelge yayınlayarak uygulamaya koyacağınız başka düzenlemeler de olacak mıdır, olacak ise bunlar nelerdir?”