Erdoğan, ‘fıtratı’ savundu: Kadın hareketlerini nasıl teşvik ettiğim ortada!

Erdoğan, ‘fıtratı’ savundu: Kadın hareketlerini nasıl teşvik ettiğim ortada!
26 Kasım 2014 16:57

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, büyük tepkiye yol açan “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir” açıklamalarını ‘kadın haklarıyla mücadelesinden’ dem vurarak savundu.

 

 

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) kapanış oturumunda konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önceki gün İstanbul’da ‘Kadın ve Adalet’ konulu bir zirvede konuşma yaptım. Söylediğim şu; Kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir. Söylediğim bu. Kadın ve erkek arasında eşitlik değil, eş değerlilik olması gerektiğini, yani adalet olması gerektiğini vurguladım” dedi.

 

 

‘KİMSE BANA VE ARKADAŞLARIMA ÇAMUR ATAMAZ’

 
Bazı ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının meseleyi çarpıttığı iddiasına sığınan Erdoğan, ‘manası son derece belli olan’ ifadelerinin sadece bir kısmının cımbızlandığını öne sürdü.

 

 

Erdoğan, “Kimse böyle ahlak zafiyeti içinde bir yere varamaz. Bunlarda yalan var, bunlarda takiye var, bunlarda iftira var, bunlarda hakaret var, bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Şahsen 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde, kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl teşvik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz” diye konuştu.