Erdoğan: Faiz tuzağına düşmeyeceğiz, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz

Erdoğan: Faiz tuzağına düşmeyeceğiz, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz
12 Ağustos 2018 18:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’nda yaptığı konuşmada ekonomiye ve ABD’nin yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

BBC Türkçe

Trabzon’daki AKP Dayanışma Meclisi’ndeki konuşmasında Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’den satın alınan çelik ve alüminyum ürünleri üzerindeki gümrük vergisini yüzde 50 artırma kararının Dünya Ticaret Örgütü (WTO) kurallarına aykırı olduğunu söyledi ve faiz artırımına karşı “Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Faiz tuzağına düşmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, “Tüm dünyaya ticaret savaşı açan ve buna ülkemizi açana da cevabımızı yeni ittifaklara, yeni pazarlara yönelerek veririz. Hale bak, demir çelik de vergileri artırıyor. Biz Dünya Ticaret Örgütü’nün üyesiyiz. Böyle bir şey yok. Ben yaptım oldu mantığıyla böyle bir şey olamaz. Amerika’da her yer kaynıyor. Yapılan yanlış… Biz de ticaret hukuku neyi söylüyorsa onu söylemeye devam edeceğiz” dedi.

ABD’nin vergi artırımı kararı sonrası geçen hafta Dolar 6,87 TL, euro 7,85 TL, sterlin de 8,49 TL ile rekor kırdı. Türk ekonomisine yönelik kaygılarla bankacılık hisseleri önderliğinde ABD ve Avrupa borsaları gerildi, dolar güçlendi ve euro da diğer gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yastık altı dövizlerin TL’ye çevirin” çağrısını da yineledi.