Erdoğan, Çin’de kime terörist dedi?

Erdoğan, Çin’de kime terörist dedi?
30 Temmuz 2015 13:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyaretindeki detayları Çinli kaynaklar servis etti. Erdoğan’ın Uygur Türkleri’ne yönelik yaptığı açıklamalar kafa karıştırdı.

 

 

Erdoğan’ın Çin ziyaretine ilişkin Çinli kaynaklardan servis edilen haberler kafaları karıştırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uygur Türklerine yönelik baskıların gölgesinde gittiği Çin’de ilginç açıklamalarda bulundu. Yandaş medya başta olmak üzere Türk medyasının genelinde Erdoğan’ın “Çin’i Doğu Türkistanlılara uygulanan zulüm konusunda ciddi şekilde uyaracağı” beklentisi vardı. Ancak Çin’in resmi ajansının geçtiği bir haberde gerçeğin pek de böyle olmadığı ortaya çıktı.

 

 

UYARI YOK DESTEK VAR!

 

 

Şinhua’nın haberine göre, Çin gezisi kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelen Erdoğan Doğu Türkistan ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

 

 

Habere göre Şi, Türk hükümetinin terörün her türlüsünün yanı sıra, Doğu Türkistan’da Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelen “terör faaliyetleri”ne karşı duruşu nedeniyle de memnuniyetini dile getirdi.

 

 

Erdoğan da Çin’in birliğinden yana olduklarını belirterek, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunduklarını söyledi. Erdoğan, Doğu Türkistan’da “terör faaliyetleri” yürüten Doğu Türkistan İslami Hareketi’ne de karşı olduklarının altını çizdi.

 

 

AA HABERİNDE “YUVARLAK” İFADELER

 

 

Anadolu Ajansı’nın haberinde ise söz konusu görüşme daha yuvarlak ifadelerle servis edildi. Ajansın haberinde; “Çin’in toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’nin hassasiyeti vurgulandı” ifadelerine yer verildi.

 

 

Kaynak: Sözcü