Erdoğan o CHP’liden özür dilemeli!

Erdoğan o CHP’liden özür dilemeli!
24 Ocak 2018 09:02

Ülkemizin Arap dünyası ile arasına Kürt duvarı örmeye kalkışan ABD’ye boyun eğmemeli idik. Türkiye, Afrin bölgesine çoktan girmeliydi. Afrin’de üstlenen PKK teröristleri, Antakya’yı, stratejik enerji kanalı İskenderun’u bile tehdit edebileceklerdi.

 

Rıza Zelyut / Aydınlık

 

AKP’nin, 2005’ten itibaren PKK’lılarla birlikte yürüttüğü Kürt Açılımı’nın bir çözüm olmadığı ortadaydı. PKK’lılarla gizlice yürütülen bu açılımı eleştiren ise E-CHP yani eski CHP idi.

Deniz Baykal yönetimindeki CHP, AKP’den bugünkü AKP gibi davranmasını istiyordu. PKK ile pazarlık yapmamasını, demokrasi adı altında PKK’nın zemin kazanmasına izin vermemesini söyleyenler, CHP’li siyasetçilerdi.

 

 

‘ANALAR AĞLAMASIN’ KAVGASI

 

 

Pazar günü Afrin harekatıyla ilgili Bursa’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerin şehit olabileceğini söyleyenlere karşı kükreyerek şöyle cevap verdi: “Bu süreçte şehit ve gazi de olur, kan da olur.”

Başbakan Binali Yıldırım, askeri zayiattan söz edenlere o CHP’linin sözlerini kullanarak karşılık verdi: “Bizler Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda… şehit vermedik mi?”

Bugün AKP’li Cumhurbaşkanı ve başbakanın PKK ile mücadele için söylediklerini 2009’da Baykal CHP’si söylüyordu.

AKP ise “Analar Ağlamasın!” sloganı altında Kürt açılımı yapıyor ve güvenlik güçlerinin PKK’ya operasyon yapmasını engelliyordu. O günlerde kürsüye çıkan CHP’li diplomat Onun Öymen bakın neler demişti:

“Değerli arkadaşlarım ‘Analar ağlamasın’ diyorlar. Maalesef, bu ülkenin anaları çok ağladı. Çok şehit verdik. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı’nda 200 bin şehidimiz var. Hepsinin anası ağladı. Bir kişi çıkıp da ‘Analar ağlamasın. Biz bu savaştan vazgeçelim’ demedi. Kurtuluş Savaşı’nda analar ağlamadı mı?

Sırrı Sakık (Muş) – Sizin çocuklarınız nerede?

Onur Öymen (Devamla) – “Kimse çıkıp da ‘Analar ağlamasın. Biz şu Yunanlılarla anlaşalım’ dedi mi? Şeyh Sait isyanında analar ağlamadı mı? Dersim isyanında analar ağlamadı mı? Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Bir tek kişi Türkiye’de çıkıp da ‘Analar ağlamasın diye, bu mücadeleyi durduralım’ dedi mi? Dünyada diyen var mı? Amerika’da bir saat içinde 3 bin kişiyi öldürdü teröristler. Bir Amerikalı devlet adamı çıkıp da ‘Aman, analar ağlamasın. Şu teröristlerle bir uzlaşalım’ dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Niçin? Çünkü, terörle mücadele cesaretiniz yok. Sizden önceki bütün hükûmetlerin gösterdiği cesareti siz gösteremiyorsunuz.”

 

 

2009 Kasım ayında AKP, bunları söyleyen Sayın Öymen’i linç ettirmek için Türkiye içinde ve dışında bir kampanya başlatmıştı. Bütün PKK’lılar, FETÖ’cüler, AKP’nin yanaşma yazarları, işbirlikçi liberaller ile tarikatçi artıkları ona saldırmışlardı.

Ya bugün?

O günlerde Onur Öymen’in söylediklerini bugün AKP Lideri Erdoğan söylüyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düşen görev, Onur Öymen’den özür dilemektir.

 

https://www.aydinlik.com.tr/erdogan-o-chp-liden-ozur-dilemeli-riza-zelyut-kose-yazilari-ocak-2018