Erdoğan: Böyle yolsuzluğa can kurban

Erdoğan: Böyle yolsuzluğa can kurban
18 Mart 2014 18:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale’de düzenlenen mitingde AKP’lilere seslendi.

 

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

 

Onların ablaları ikinci kez gelmesin ilkinde dehleyin gitsin. 30 Mart’ta bunlara gereken cevabı vereceğiz. Bunlara vatandaşı kandırmak için her yol meşru. Bir de bunların ağabeyleri varmış. Bizim ağabeylerimiz burada 12 gün durmak yok.

.

.

“SEN HOCA MISIN İSTİHBARAT ŞEFİ MİSİN?”

 

Herkes konuşmuş, Pensilvanya’daki zat susmuş. Susmak buysa konuşmak ne bunun izahını etmek gerek. Ağzını açtı beddua etti. Bir hoca efendinin bu tür işlerle alakası olur mu ya… Sen hoca mısın istihbarat şefi misin? Bu işlerle nasıl uğraşırsın?

 

“BU NASIL İKİ CEKET”

 

Bırakın uygulamayı aklından geçirmesi bile tehlikedir. 2 ceketim var başka bir şeyim yok diyor. Bu nasıl iki ceket ya… Milyar dolarlar konuşuluyor. Tesbihler, ananaslar gidip geliyor.

 

“ŞİMDİ NEREDE UYUYORSUN O ÖNEMLİ”

.

.

Şirketle, paralar hepsi var. Pencere kenarında uyumuş uyuyabilirsin. Şimdi nerede uyuyorsun o önemli… Paralar, şirketler hepsi pencere kenarında yapılmış. Güya Pensilvanya’ya inziva için gitmiş. Madem inzivaya çekildin. Sana ne rafineriden, siyasetten, sana ne milletin telefonda ne konuştuğundan.

 

“DEVLETTEN BEŞ KURUŞ ÇIKMADI”

 

Şimdi üçüncü İstanbul havalimanının yapıyoruz ve devletin cebinden beş kuruş çıkmıyor. Bedeli tam 46 milyar dolar… Havalimanını yapan şirketler 20 yıl işlettikten sonra devlete devredecek…

 

“BÖYLE YOLSUZLUĞA CAN KURBAN”

 

Bir de çıkıp utanmadan, sıkılmadan ‘burada yolsuzluk yapıldı’ diyorlar… Böyle yolsuzluğa can kurban. 3. Boğaz köprüsünü yapan şirket 7,5 yıl işletecek sonra devlete devredecek.