Ercan Karakaş’tan ayağının tozuyla anadilde eğitime yeşil ışık

Ercan Karakaş’tan ayağının tozuyla anadilde eğitime yeşil ışık
18 Eylül 2014 09:52

18. Kurultayı’nın ardından partinin sürekli değişeceğini söyleyen CHP, halkların taleplerine kulak tıkamaya devam ediyor.

 

 

Her konuya ilişkin kalkıp açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir milyonların anadilde eğitim talebine ilişkin tek bir açıklama yapmıyor. Ancak Al Jazeera’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, 2015 seçimlerine giderken CHP’nin Kürt sorunu dahil temel sorunlarla ilgili çözüm önerilerini ortaya koyacağı bir vizyon belgesi hazırlayacaklarını açıkladı.

 

“CHP anadilde eğitimi savunacak mı?” sorusuna Karakaş, “Genel Başkanımız ‘çocukların yararı neyi gerektiriyorsa onu yapmak gerekir’ diyor. Bu konuda uzmanlara danışacağız, dünyadaki Kürtlerin anadilde eğitim talebine ‘destekliyoruz’ diyemeyen CHP, yine bir vizyon belgesi hazırlıyor.
Belgelerini seçim öncesi açıklayacaklarını söyleyen CHP’li Karakaş, anadilde eğitim için de sokaklardaki halkı görmeyerek, ‘uzmanlara ‘ soracaklarını söyledi. “Uygulamalara bakacağız. Yeni bir çalışma yapacağız” yanıtını verdi.
CHP’de Kürt scrununa ilişkin değişiklik olacağınn sinyallerini veren Karakaş, “1939 Kürt raporunun üzerinden 25 yıl  geçti. Öbür rapor gibi 47 sayfalık bir rapor olmaz. Onun ilerisine gitmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

Karakaş, “Silahlar tamamen gömüldükten sonra af konusunun da gündeme gelebileceğini” söyledi.

 

 

Kaynak: Özgür Gündem