Engin Özkoç: Rahmi Turan açıklama yapsın!

Engin Özkoç: Rahmi Turan açıklama yapsın!
21 Kasım 2019 14:40

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Beştepe’ye giden CHP’li” iddiasına Cumhurbaşkanlığından ve AK Parti’den gelen yanıta, “Bizim böyle bir iddiamız olmadı asla” derken, “CHP kendi iç işlerine hiç kimseyi karıştırmaz, Genel Başkanı’nı kimseye dizayn ettirmez” yanıtı geldi.

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre  “Beştepe’ye giden CHP’li” iddiasına İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Partili Numan Kurtulmuş’dan gelen açıklamalara CHP’den yanıt geldi.

 

 
“RAHMİ BEY AÇIKLAMA YAPSIN”

 

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şöyle dedi:

 

 

“Bizim böyle bir iddiamız olmadı asla. Sözcü Gazetesi’nin değerli bir yazarı böyle bir iddiayı gündeme getirdi. Kendi etik kuralları içerisinde hareket ediyor, ancak öbür tarafta mağdur olan bir kesim var. O yüzden iddia edildiği gibi eğer Cumhurbaşkanı görüşmüş ise Cumhurbaşkanı’nın açıklaması gerekiyordu. Açıklama yaptı, ‘ben görüşmedim’ diyor. O zaman Rahmi Bey’e başka bir görev düşüyor. Artık bu gazetecilik etiğinin dışında bir olaya dönüştü o zaman bu iddia gerçekse kanıtlamak da aynı gazeteci büyüğümüze düşer. Ondan da böyle bir açıklamayı artık bekliyoruz.

 
“İÇİŞLERİNE HİÇ KİMSEYİ KARIŞTIRMAZ”

 

 

Çünkü CHP kendi iç işlerine hiç kimseyi karıştırmaz, Genel Başkanı’nı kimseye dizayn ettirmez. Kendi iç meselelerini kendi içinde değerlendirir ama Cumhurbaşkanı’nın İYİ Parti başta olmak üzere CHP ile de diğer siyasi partilerle de o partileri dizayn etmeye çalıştığını, Türk toplumunun hafızasında hala vardır. Siyasi partileri engellemeye çalıştığını parti kurdurmamaya çalıştığı, parçalarsınız bölersiniz dediği hala hafızalarda vardır o kendi başına tek başına seçilsin istiyor. Başka hiçbir siyasi parti alanda olmasın istiyor ve her şeye ben müdahale edeyim istiyor. Ama CHP’ye de Türkiye’nin özgür seçim ortamında diğer siyasi partilere de müdahale etmesine asla vermeyiz.”

 

 
‘ALET ETMESİNLER’E YANIT

 

 

Kurtulmuş’un “CHP içindeki çekişmelere Cumhurbaşkanımızı alet etmesinler” sözüne ilişkin Özkoç, “CHP’nin böyle bir gayreti olamaz yeter ki onların CHP’nin içişlerine karışmak gibi bir gayreti olmasın” dedi.