Engin Altay: Erken seçim olacağını Erdoğan da şüphesiz biliyor

Engin Altay: Erken seçim olacağını Erdoğan da şüphesiz biliyor
19 Ocak 2021 19:35

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Erdoğan erken seçimi ilan ediyor araya 2023 tarihini sıkıştırıyor. Erken seçim olacağını Erdoğan da şüphesiz biliyor” diye konuştu.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. “Daha dün bir genel başkan ve üç gazeteci, Cumhur İttifakı paydaşı tarafından tehdit edildi. Daha bugün soruşturmayı yürüten savcı, Cumhur İttifakı’na mensup bir milletvekili tarafından tehdit edildi. Hukuk reformundan anladıkları bu. Tehdit, basınç, devletin kolluk kuvvetine yaptıramadığını mafyaya yaptırma. Erdoğan sessizliğini neden korur? Ekranlara çıkıp, ‘Bunları kabul edemeyiz’ niye demezsin” diye sordu.

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili gelen soruya Altay, “Erdoğan erken seçimi ilan ediyor araya 2023 tarihini sıkıştırıyor. Erken seçim olacağını Erdoğan da şüphesiz biliyor. Seçim lafını en çok telaffuz eden ne Meral Akşener ne Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Türkiye’de 2020 başından beri ‘seçim’ lafını en çok telaffuz eden Recep Tayyip Erdoğan’dır. Üç yıl sonra yapılacak seçim için örgütlere seçim talimatı verilmez, ‘seçim geliyor’ denilmez. Daha üç yıl var güya” dedi.