‘Engelli pikniği’ni mitinge çevirdiler!

‘Engelli pikniği’ni mitinge çevirdiler!
24 Mayıs 2015 10:37

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği ‘Geleneksel Engelli Pikniği’, AKP’nin seçim propagandasına dönüştü. Engelli yurttaşlar ise kendi yerlerinin işgal edilmesi sonucu ayakta kaldı.

 

 

İstanbul Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nda ‘Geleneksel Engelli Pikniği’ adı altında düzenlediği etkinlik, engelli yurttaşlar üzerinden yapılan bir seçim propagandasına dönüştü. Alana AKP milletvekili adaylarının seçim arabaları getirildi, ateş yakmanın yasak olduğu koruda mangal yapıldı. Engelli yurttaşlar kendilerine ayrılan bölüme başka kişilerin oturması sonucu ayakta kaldı. Alana girmek isteyen Validebağ Gönüllüleri ise güvenliklerin sözlü tacizine uğradı.

 

 

SEÇİM ARAÇLARI GETİRİLDİ

 
AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin birinci derece sit alanı olan Validebağ Korusu’nda düzenlediği ‘Geleneksel Engelli Pikniği’ AKP’nin seçim çalışmasına dönüştü. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AKP İstanbul milletvekili adayları Pınar Hacıbektaşoğlu ve Erol Kaya’nın da katıldığı piknik alanına AKP milletvekili adaylarının seçim araçları getirildi. Alanda ayrıca 7 Haziran seçimlerinde AKP milletvekili adaylarının da fotoğrafları yer aldı.

 

 

engelli-piknigi-ni-mitinge-cevirdiler-47573-1

 

 

KORU, OTOPARK YAPILDI!

 
Birinci derece sit alanı olan Validebağ Korusu’nu otopark olarak kullanan belediye, ayrıca ateş yakmanın yasak olduğu alanda mangal yaktı. Etkinlikte ayrıca yüksek sesli müzik çalınarak çevreye rahatsızlık verildi ve doğal alana şişme oyuncaklar kuruldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı organizasyonda engelli yurttaşlar, kendilerine ayrılan bölümün doldurulması sonucu ayakta kaldı.

 

 

GÜVENLİK TACİZİ

 
Etkinliğe girip engelli çocuklarla vakit geçirmek isteyen Validebağ Gönüllüleri ise güvenlik görevlileri tarafından sözlü tacize uğradı. Olayı BirGün’e anlatan Validebağ Gönülleri üyesi şöyle konuştu: “Biz engellilerle konuşmak ve onlara yardım etmek için koruya gittiğimizde peşimize bir güvenlik görevlisi takıldı. Biz nereye gidersek arkamızdan bizi takip etti. Engellilerin yanına yaklaşıp onlarla konuştuğumuzda sürekli bize ‘Konuşmayın lütfen, burası siyaset yapılacak bir yer değil’ diyerek bizi uzaklaştırmaya çalışıyordu. En sonunda biz güvenlik görevlisine burada bulunma amacımızın siyaset değil doğayı korumak olduğunu anlatmaya çalıştık. Daha sonra bizimle tartışma içinde olduğunu gören amirleri gelip güvenlik görevlisini yanımızdan uzaklaştırdı.”

 

Kaynak: Birgün / Mert Gümüş