Enflasyonu yüz binlerce lira harcayarak anlatmışlar!

Enflasyonu yüz binlerce lira harcayarak anlatmışlar!
11 Ocak 2020 09:36

Merkez Bankası’nın üç ayda bir düzenlediği toplantılara 2012 yılından bu yana ya yüz binlerce lira harcadığı ortaya çıktı. Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere göre, Merkez Bankası sadece 2019 yılında yaptığı üç Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı’nın organizasyonuna 502 bin 500 TL harcadı.

 

 

 

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Merkez Bankası, 31 Ekim’de 2019 yılının son Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı’nı düzenledi. Toplantı için 24 Ekim tarihinde ‘organizasyon ihalesi’ yapılırken ihaleyi kazanan şirketle 182 bin 500 TL’lik sözleşme imzalandığı açıklandı.

Ocak ayında da 2019 yılının ilk Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı için ihale yapıldı. İhaleye 135 bin TL’lik teklif veren Momentum Organizasyon Şirketi ile 24 Ocak tarihinde sözleşme imzalandı. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında düzenlenen ikinci Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı için de 185 bin TL ödendi. İhaleyi yine Momentum Organizasyon Şirketi kazandı.

 

 

2018 YILINDA 656 BİN TL ÖDEDİLER

 

 

Merkez Bankası 2018 yılında düzenlediği dört Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı’nın organizasyonu için dört ayrı ihale yapıldı. Banka, dört toplantı için toplam 656 bin TL harcadı. İhalelerden ikisini yine Momentum Organizasyon Şirketi kazanırken Merkez Bankası’nın sadece iki toplantı için ödediği tutar 354 bin TL’yi buldu.

 

 

BANKA KENDİSİ ORGANİZE EDİYORDU

 

 

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, BirGün’e yaptığı değerlendirmede “Bu toplantıları önceden Merkez Bankası kendisi organize ederdi. Benim dönemimde ihale yapmıyorduk, toplantıyı kurumun iligili birimleri ve çalışanları organize ediyordu. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı için gün ve saati bildirirsiniz, gelenleri içeriye alırsınız, Merkez Bankası Başkanı açıklamasını yapar, ardında da soru cevap kısmına geçilir, herkes dağılır ve toplantı biter” diye konuştu.

 

BU HARCAMAYI DOĞRU BULMUYORUM

 

 

“Böyle bir harcamayı doğru bulmuyorum” diyen Yılmaz, “Merkez Bankası’nın bir sürü çalışanı var ve bu iş için ihale yapmaya gerek yok. Sonuçta toplantıya kimlerin geleceği veya katılacağı biliniyor. Ben Merkez Bankası Başkanı olduğum dönemde Enflasyon Bilgilendirme Raporu Toplantısı’nı Ankara Ulus’taki bulunan binamızda yapıyorduk, bu toplantıları şimdi İstanbul’da yapmaya başlamışlar” şeklinde konuştu.