Enerji Danışmanlığı – AFA Enerji

Enerji Danışmanlığı – AFA Enerji
11 Ağustos 2018 13:23

Elektrik tüketicilerinin ortak isteği verimli, kesintisiz, sürdürülebilir, kaliteli ve uygun maliyetli elektrik kullanmaktır.

 

 

Enerji Piyasasının özelleştirilmesiyle oluşan rekabet ortamında tüketicini bu beklentileri de gerçekleşmeye başlamıştır. Yeni düzenlemelerle elektrik dağıtım ve tedarik işlemlerini farklı firmalar yapmakta, serbest tüketici uygulamasıyla tüketiciler diledikleri tedarikçi firmalardan elektrik satın alabilmektedir. Piyasanın düzenlenmesi ve denetlenmesinden EPDK sorumludur. Ancak özelleştirme sürecinde sık sık mevzuat değişmekte, tüketiciler mevzuata uygun, ucuz ve kesintisiz elektrik kullanımı konusunda zorluk çekmektedir. Kurum ve kuruluşlar enerji danışmanlığı hizmeti alarak bu zorlukları aşmaya çalışmaktadır. AFA Enerji ve Danışmanlık olarak kurum ve kuruluşlara danışmanlık hizmeti vererek, verimli ve uygun maliyetli enerji kullanmalarını sağlıyoruz.

2001 yılında kurulan ve enerji piyasasını düzenlemekle görevli olan EPDK enerji piyasasında faaliyet gösterecek firmalara lisans verir,  firmaların piyasa performanslarını takip eder, dağıtım ve tüketici hizmetleri yönetmeliklerini oluşturur, yönetmeliklerin uygulanıp uygulanmadığını denetler, her yıl serbest tüketici limitini belirler. Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulunun amacı enerji kaynaklarını düşük maliyetli, kesintisiz ve çevreye saygılı bir şekilde tüketiciye ulaştırılmasını sağlamaktır. EPDK ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını da teşvik eder. EPDK 2018 yılı için serbest tüketici limitini 79 TL olarak belirlemiştir. Bu limitin üzerinde elektrik kullananlar serbest tüketicidir ve istedikleri tedarik firmasından elektrik alabilirler. Tedarikçi firmalar sektördeki değişimlere göre farklı fiyat teklifleri sunabilir ve Türkiye’nin tüm bölgelerine satış yapabilir.

Elektrik tüketicileri farklı tedarikçi firmaların fiyatlarını ve sundukları ek avantajları takip ederek, inceleyerek tedarikçi firmalarını değiştirebilirler. Uygun fiyatlarla elektrik satın alma, tüketicilerin en çok zorlandıkları konudur. Tedarik firmaları farklı fiyatlar sunmakta, ek avantajlar sunmakta, sözleşme hükümlerinde anlaşılmayan hükümler yer almaktadır. Bu da tüketicinin firma seçiminde zorlanmasına neden olmaktadır. AFA Enerji olarak serbest tüketici konumunda olan çok sayıda tüketiciye elektrik satın alma konusunda ve en uygun tedarikçi firmanın seçimi konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir. Özellikle elektrik maliyetleri yüksek olan işletmeler firmamızdan danışmanlık hizmeti almaktadır. Danışmanlarımız elektrik piyasasını yakından takip eder, tedarikçi firmaların sunduğu şartları inceleyip karşılaştırır ve işletmeler için en uygun çözümü sunar.