Endüstriyel Tartım Sistemleri Nelerdir?

Endüstriyel Tartım Sistemleri Nelerdir?
5 Mart 2018 16:49

Endüstriyel sektörlerde sıklıkla karşımıza çıkan ve son dönemde adını sıkça duymaya başladığımı endüstriyel teraziler teknoloji ile birleşince farklı bir boyut almayı başardı.

 

 

Özellikle endüstriyel sanayi kesiminde tartım sırasında yapılacak en ufak bir hatanın bile telafisinin olmadığını düşünürsek bu nedenle tartım sistemleri oldukça önemli bir yardımcı gereç olarak karşımıza çıkmaktadır. Endüstriyel tartım ürünleri birçok ağırlıkta tartım gerçekleştirebilmektedir. Endüstriyel teraziler ile 15 tona kadar, kantarlar ile de 300 tona kadar varan kapasitelerde tartım yapabiliyorsunuz.

Ülkemizde Endüstriyel Tartım Sistemleri

Ülkemizi bu alanda en iyi temsil eden firmalardan biri Baykon’dur. Tartım sistemleri ile bir insanın kaldıramayacağı yükleri kolayca kaldırarak tartım işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Vinç kantarları ile 100 tona kadar, taşıt ve demiryolu kantarları ile de 300 tona kadar tartım gerçekleştirebiliyorsunuz. Baykon’un endüstriyel tartım cihazlarına http://www.baykon.com/endustriyel-teraziler,PR-1669.html adresinden ulaşabilirsiniz.

 

end

Endüstriyel Tartım Sistemleri Ne İşe Yarar?

Özellikle ağır sanayiler olmak üzere hemen her endüstride tartım sistemleri bir gerekliliktir. Ar-Ge laboratuvarlarında yapılan bir deney sırasında veya bir ilaç geliştirme sırasında çok küçük birimlerde kullanılması gereken kimyevilerin bir tartım hatası nedeniyle farklı bir miktarda kullanıldığını düşünsenize nasıl bir şey olabilirdi? Elbette ki başarılı bir sonuç elde edilemezdi ve bilim adamları büyük sorunlar yaşayabilirdi. Bu nedenle tartım sistemleri bugün başta Ar-Ge laboratuvarlı olmak üzere tıp, eczacılık gibi alanlarda bir gerekliliktir.

Endüstriyel tartım sistemleri, ülkemizin en önemli gelir kaynaklarındandır. Özellikle milenyum olarak adlandırılan 2000’li yıllardan sonra bu alanda ülkemizde tartım sistemleri alanında büyük gelişmeler meydana gelmiş ve bu alanda başta Amerika, Çin ve Almanya olmak üzere neredeyse tüm dünyaya ihracat yapar bir hale gelmeyi başarmış durumdayız. Bunun yanı sıra tartım sistemlerinde dünyanın en önemli markaları ile iş ortaklıkları yaparak bu alandaki başarımızı da pekiştirmiş durumdayız.

Her ne kadar günlük hayatımızda sürekli kullandığımız bir araç gereç olmasa da kullanıldığı alanları düşününce tartım sistemlerinin önemi ortaya çıkmaktadır. Bahsettiğimiz rakamlar bir insanın kaldırabileceği rakamlar değil elbette ki. 300 tona kadar varan ağırlıkları tartabilen ve kaldırıp taşıma araçlarına yükleyebilen bu cihazlar büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu sanayilerde çalışan insanların bu araçlar sayesinde yaşadığı kolaylığı düşününce tartım sistemlerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Ülkemizde Baykon firması bu alanda önemli yatırımlar yapmakta ve bu yatırımların karşılığını almaktadır.