Endüstriyel Mutfak

Endüstriyel Mutfak
25 Haziran 2019 10:53

Mutfak sadece evlerin değil, yeme içme sektöründe hizmet veren irili ufaklı restoranlar için de son derece önemli olan bir kavram. Artık eski usul yeme pişirme yapılmadığından yeni nesil mutfaklara da endüstriyel mutfak ismi veriliyor.  Bu kavramı biraz daha açmak gerekir ise yeme içme sektöründe hizmet veren firmaların verdiği hizmet türüne uygun olarak mutfak malzemelerinin bulunduğu profesyonel mutfaklar olarak tabir edilebilir.

 

İyi Bir Endüstriyel Mutfak Nasıl Olmalıdır?

 Sorunun yanıtını vermeden önce endüstriyel mutfak imalat kabul edilen bu adreslerde olmazsa olmaz belli başlı sanayi tipi mutfak malzemeleri bulunmalıdır. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir. Açık çalışma tezgahları, kapalı çalışma tezgahları, yıkama tezgahları, davlumbaz, yemek ve börek tezgahları, endüstriyel bulaşık makinesi, endüstriyel buzdolabı, güzine, fırın, fırın önü tezgahı,  paslanmaz arabalar, profesyonel mangal, havalandırma sistemleri ilk başta söylenebilecek olanlardır. Balık alanında çalışan lokantalar için de balık tezgahları olması gereken ürünlerdendir.

Üstte yer alan soruya tekrar dönecek olursak verilen hizmet türüne göre endüstriyel mutfakların ekipmanları yerli yerinde olmalıdır. Bilinen markalardan, paslanmaz çelikten ilgili standartlara göre yapılan mutfak ekipmanları satın alınmalıdır. Bunun yanı sıra ergonomik tasarımlı, işlevsel garantili olan ürünler seçilmelidir ki işte bu noktada firmamız ozsan endüstriyel mutfak alanında en eksiksiz ve kusursuz dünya normlarında hizmet veren bir kurumdur. Ödeme konusunda da gösterdiği kolaylık ile restoran işine gireceklere en ideal çözümler sunar.