En yakın adamı yakaland

En yakın adamı yakaland
16 Haziran 2017 18:07

İSTANBUL’da kızkardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürmekten aranırken, haraç almaya çalıştığı bir işadamının evini ve bürosunu kurşunlayan, ardından kız kardeşini öldürmesine neden olduğunu iddia ettiği işadamı Bekir T.’ye silahlı saldırı düzenleyen Erhan Timuroğlu’nun en yakın adamı Cüneyt A. yakalandı.

 

 

 

 
Son olayda Erhan Timuroğlu ile birlikte silah kullanan ve hakkında 39 ayrı suçtan arandığı toplam 50 yıl da kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenilen şüphelinin 320 bin lira değerinde bir otomobille dolaştığı öğrenildi. Lüks araca polis tarafından el kondu.

 

 

 

Özel bir bankada çalışan kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşadığı evde geçtiğimiz şubat ayı içinde tabancayla vurarak öldüren Erhan Timuroğlu(38) o günden bu yana yakalanamadı. Timuroğlu’nun kızkardeşini arkadaşı olan işadamı Bekir T. ile sinemaya gittiği için öldürdüğü iddia edilmişti.Timuroğlu, polis tarafından aranırken cinayetin işlendiği bölgede tekrar ortaya çıkarak, 200 bin lira haraç istediği bir iş adamının arabasını ve ofisini kurşunlamıştı. Şüpheli bu olaydan sonrada ortadan kaybolmuştu. Polisin cinayet ve kurşunlama olaylarından aradığı şüpheli 2 gün akşam yine aynı bölgede ortaya çıkmıştı. Şüphelinin yanındaki arkadaşı ile gelerek kızkardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğu işadamı Bekir T.’ye silahlı saldırı düzenlemişti.

 

 

POLİS OLAYDA KULLANILAN OTOMOBİLİN PEŞİNE DÜŞTÜ

 

 

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Erhan Timuroğlu’nu yakalamak için başlatılan soruşturma kapsamında Kadıköy’de meydana gelen son olayda kullanılan otomobilin peşine düşüldü. Aracın İkitelli bölgesinden çalındığı, ardından Beykoz’da bir hırsızlık olayında kullanıldığı tespit edildi. Güvenlik kamera kayıtlarından aracı çalan kişinin polis tarafından aranan Cüneyt A.(28) olduğu tespit edildi.

 

 

LÜKS VİLLADA YAKALANDI

 

 

Polis, Cüneyt A.’nın uzun süredir Erhan Timuroğlu ile birlikte dolaştığını belirlerken, şüphelinin Tuzla, Aydınlı’da lüks bir villa kiraladığını tespit etti. Bu gelişme üzerine dün akşam saatlerinde villaya baskın yapıldı. Baskında Cüneyt A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda hırsızlık malı ile olayda kullandığı tabanca ele geçirildi.

 

 

320 BİN LİRALIK OTOMOBİLE BİNİYORMUŞ

 

 

Öte yandan şüphelinin polisten kurtulmak için sahte kimlik kullandığı ayrıca 320 bin lira değerinde lüks bir otomobil aldığını tespit etti. Şüphelinin bir otoparkta bulunan lüks otomobiline polis tarafından el konduğu öğrenildi.

 

 

DAHA ÖNCE POLİSE ATEŞ AÇMIŞ

 

 

Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheli Cüneyt A.’nın hakkındaki hırsızlık suçlamaları nedeniyle yaklaşık 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin bu cezalar nedeniyle Erhan Timuroğlu’nun himayesine girdiği belirlendi. Şüphelinin bir süre önce Ataşehir’de bir hırsızlığın ardından kendisini fark eden polislere ateş açarak kaçtığı öğrenildi. Poliste sorgusu devam edilen Cüneyt A.’nın işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan sağlık kontrolüne götürülen Cüneyt A. ‘Keşke saçımı başımı düzeltseydim de öyle çekseydiniz.” dedi. Bu arada Erhan Timuroğlu’nun yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

 
Kaynak: Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)