En unutulmaz 5 Muharrem İnce ayarı!

En unutulmaz 5 Muharrem İnce ayarı!
20 Ağustos 2020 08:00

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde muazzam bir kampanya yürüten ve mitingleri dolup taşan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Muharrem İnce’nin hem nüktedan hem de lafı gediğine oturtan nevi şahsına münhasir bir siyasetçi olduğunu bilmeyen yok.

 

 

Söylediklerinin doğruluğu bir yana, söyleyiş tarzı ve zekasıyla dosta güven düşmana korku salıyor.

 

İşte İnce’nin şu ana kadar yaptığı en iyi 5 ayar!

 

5- Nagehan Alçı
Tüm gözler o gece onların üstündeydi. Bir tarafta Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce diğer tarafta geçmişte Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Nagehan Alçı. Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğünde ekranlara gelen Türkiye’nin Nabzı programında gazeteci Gürkan Hacır, Bülent Aydemir ve Nagehan Alçı’nın sorularını yanıtladı İnce. Ancak en çok da Alçı’nın karşısındaki tavrı çok konuşuldu.

 

4- Hande Fırat
15 Temmuz’da telefonla Recep Tayyip Erdoğan’a bağlanarak hayatının gazeteciliğini yapan Hande Fırat’ın kamuoyunda AKP’ye yakınlığı saklanmayan bir gerçek. Özellikle İnce’nin telefonla bağlandığı gece yaptığı mimiklerle büyük tepki toplayan Fırat, daha sonra CNN Türk’te yayınlanan özel programda Muharrem İnce’nin farklı bir politik figür olması hasebiyle yine enteresan bir yüz ifadesine bürünmüştü.

 

3- NTV
Seçime bir aydan az bir süre kala Muharrem İnce NTV’nin yayınına katıldı. İnce, “Seçime Doğru” programında Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İnce, seçim vaadlerini de açıkladı… İnce, “Mesela Ben 77 miting yapmışım, bir tanesini tam yayınlamamışsınız, Erdoğan 16 tane miting yapmış, tamamını kesintisiz yayınlamışsınız. Asıl ben ben merak ediyorum sizin ikinci turdaki tavrınızı…” diyerek, NTV’ye canlı yayında sert sözlerle yüklendi.

 

2- 2012 yılında yaptığı konuşma
Muharrem İnce’nin çıkış yaptığı yıl hangisi derseniz 2012 deriz. Özellikle bütçe ve tezkere konularında kürsüye çıkıp muazzam konuşmalar yapmış, tüm Türkiye’nin dikkatini çekmişti. Özellikle Suriye tezkeresindeki konuşması çok büyük ayarlar sıralamasında başa oynar.

 

1) Prompter
Başkanlık seçimi öncesi tüm adayları ziyaret eden, onların hesabına 500 TL sembolik bir miktar para yatıran İnce daha sonra vaatlerini sıralamaya başladı. Vaatler sıralanırken özellikle rakibi Recep Tayyip Erdoğan vaat yerine, rakibine yüklenmeyi tercih etti. Bu süreç için İnce şunu demişti: Eğer üstüme gelirse, ben de cevabını veririm.
Ve dediğini yaptı. Mitinglerinde video gösterimler yapan, rakibinin hatalarını yüzüne vuran İnce, prompterdan dolayı konuşamayan Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerine gittikçe gitti.