En kritik isim sürpriz değilmiş!

En kritik isim sürpriz değilmiş!
25 Temmuz 2016 11:57

Darbe girişiminin en rütbeli komutanı olarak bilinen Orgeneral Akın Öztürk’ün kuvvet komutanı olması ve önünün açılması için Balyoz kumpası yapıldığı ortaya çıktı.

 

 

 

15 Temmuz darbe girişiminin en rütbeli ismi olarak tanınan Akın Öztürk’ün bu mevkiye gelmesinin tesadüf olmadığı ortaya çıktı. Akın Öztürk’ün kuvvet komutanı yapılması için Balyoz davalarında 5 generalin tutuklandığı öğrenildi.

Aydınlık’ın haberine göre; Normalde Hava Kuvvetleri Komutanı olması gereken Orgeneral Bilgin Balanlı Balyoz operasyonlarıyla tutuklandı. Yerine Orgeneral Mehmet Erten geldi. Ardından kıdem ve sicil sırasına göre Orgenaral Abidin Ünal olması gerekirken Org. Akın Öztürk komutan yapıldı.

 

 

Öztürk’ün HKK olmasında Balyoz kumpasının rol oynadığı kaydeden emekli bir havacı general, Öztürk’ün Hava Kuvvetleri Komutanı yapılmasının öyküsünü şöyle anlattı:

 

 

“Normalde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Bilgin Balanlı olacaktı. Ama balyoz tertibiyle Bilgin Balanlı’yı hapse atıldı. Arkasından Org. Mehmet Erten Hava Kuvvetleri Komutanı yapıldı. Bu hamle ile Akın Öztürk’ün önü açıldı. Arkasından ne olur ne olmaz diye Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Korgeneral Ziya Gürel de tutuklandı. Arkasından Rıdvan Ulugüler ve Turgut Atman hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Hava Kuvvetleri’ne tek hakim olmak için korgenerallik için sırası gelen tümgeneralleri de hedef aldılar”

 

 

 

İşte o komutanlar;

 

75515_696x243

 
ABİDİN ÜNAL OLMALIYDI

 
Akın Öztürk’ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın da teamüllere aykırı olduğunu vurgulayan havacı general, “Kıdem ile sicil sırasına göre, Org. Abidin Ünal Hava Kuvvetleri Komutanı olması gerekiyordu. Ama teamüllerin aksine Org. Akın Öztürk yapıldı. Eğer, Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olsaydı Org. Akın Öztürk’ün de emekliliği gündeme gelecekti. Org. Abidin Ünal, Akın Öztürk’ün görev süresi dolmasından sonra Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Yani bugün yaşananlar sürpriz değil. Ergenekon, Balyoz tertiplerinde hükümete FETÖ yol gösterdiği için bunlar oldu” diye konuştu.