En iyi tarifi nereden bulabiliriz?

En iyi tarifi nereden bulabiliriz?
24 Ağustos 2018 08:04

Bir internet kullanıcısı olarak zaman zaman nerede ne bulacağımızı bilemiyoruz. Aradığımız içeriklere ulaşmak için çeşitli yollara başvuruyoruz. Mesela bir kurabiye tarifi ararken Google’ın normal aramalarını kullanmak yerine her daim görsel aramaları kullanmak daha faydalı ve mantıklı olacaktır. Nitekim orada işlem görmüş ve tarifi verilmiş kurabiyenin tam olarak nasıl göründüğünü görmemiz mümkün. Görsel olarak bize en uygun kurabiyeyi seçtikten sonra tarif sayfasına ulaşarak o kurabiyenin yapım aşaması hakkında detaylı bilgi alabiliriz.

Şimdi gelelim tarif sistemi nasıl işliyor?

 

Bir süredir Türkiye’de geçmişe müthiş bir dönüş yaşanmakta. Eskiden el örgüleri, yemek tarifleri hanımların gününde paylaşılır, çeşitli kitaplar aracılığıyla elden ele dolaşır, hatta duruma göre bazı kadınlar yemek tarifleri için kendilerine defter hazırlayıp tüm aldıkları tarifleri buraya yazarlardı. Günümüzde bu iş biraz daha dijitalleşti ve artık çıktı alarak bu müthiş koleksiyonu yapabiliyorlar.

 

İnsanlar gerek pasta tarifi gerekse kek tarifi almak için artık interneti aktif olarak kullanıyorlar. Sonucunda da müthiş ürünler ortaya çıkarıyorlar. Laf aramızda 55 yaşındaki annem bile geçen gün yepyeni bir internet tarifi ile karşımıza çıkıp, bu tarihi internetten bulup ilmek ilmek işleyerek bizlere sürpriz yaptığını söyleyince anladım ki artık internetin ulaşamayacağı çok az insan kalmış. Ve her ne kadar teknoloji konusunda başarısız olduklarını söyleseler de geçmişte tarih paylaşımı yapmış herkes Google’dan tarif araştırmayı, komşusundan tarif almak kadar basit hale getirmiş.