En iyi ingilizce kursu için bakmanız gereken kriterler

En iyi ingilizce kursu için bakmanız gereken kriterler
16 Ağustos 2018 23:00

En İyi İngilizce Kursu 2018-2019

 

 

En iyi İngilizce kursu hangisidir? İzmir’deki en iyi dil kursu hangisidir? İngilizce öğrenme konusunda kararlıysanız ve yurtdışına gidip, anadili İngilizce olan bir yerde yaşama imkanınız yoksa iyi bir İngilizce eğitim almanız gerekir. İngilizce konuşmak artık neredeyse her yerde önemli etkilere sahiptir. Okuldan başlamak üzere, iş hayatında ve sosyal hayatta İngilizce bilmek size avantaj sağlayacaktır. Okullarda artık çoğu ders İngilizce olarak verilmektedir. O yüzden İngilizce bilmek okul hayatınızı kolaylaştırır. Sosyal hayatta gerçekleştireceğiniz gezilerde, etkinliklerde kolayca iletişim kurmanızı sağlar. Özellikle iş hayatında İngilizce artık olmazsa olmazlar arasındadır. Çünkü hemen hemen her şirketin yurtdışı bağlantısı bulunmakta ve bu bağlantılarla yazışmak, konuşmak, bazen de sunum yapmak gerekebilir. Tüm bu eylemler İngilizce üzerinden gerçekleşir. İşte bu yüzden siz de bir iş yerine CV’nizi verirken, İngilizce seviyeniz kısmını özgüvenle doldurmak istemez misiniz? İsterim dediğinizi duyar gibiyim. O zaman iyi bir iş İngilizcesi için kurumsal İngilizce dil eğitimi veren en iyi İngilizce kursu hangisi onu bulmalısınız.

 

En İyi İngilizce Kursu Hangisi?

İngilizce konuşmak istiyorsanız, tabi ki en iyi yöntem yurtdışına gidip, anadili İngilizce olan bir ülkede yaşamaktır. Fakat yurtdışına gidemeyecek durumdaysanız ve vaktiniz kısıtlıysa, iyi bir İngilizce kursu bulmanız gerekir. Bir kursun iyi olup olmadığını anlamak için belli başlı şeylere bakmalısınız. Bu özellikler kolay İngilizce öğrenme konusunda size yardımcı olacaktır. İngilizce kursu nasıl olmalı?

Yabancı Öğretmenler

En iyi İngilizce kursunun olmazsa olmazlarıyabancı öğretmenlerdir. Yabancı öğretmenler yani anadili İngilizce olan öğretmenler, size İngilizce öğretme konusunda çok daha yardımcı olacaklardır. Çünkü kulak aşinalığı dil eğitiminde temel kuraldır. Bu öğretmenler de telaffuzlarıyla ve kurdukları cümlelerle, akılda kalıcılığı artıracak ve öğreniminiz hızlanacaktır. Ayrıca karşınızdaki kişi sizin dilinizi bilmediği ve onunla iletişim kurmak mecburiyetinde olduğunuz için İngilizce konuşma zorunluluğu duyacaksınız ve kendinizi zorlayacaksınız. Yurtdışında İngilizce öğrenmenin ana mantığı da budur. Derdinizi anlatmak için İngilizce konuşmak zorundasınız. Bir süre zorlansanız da kısa süre sonra cümle kurmaya başlayacaksınız ve eğlenceli hale geldiğini göreceksiniz.

Birebir İngilizce Özel Ders

Birebir İngilizce özel ders veren kurslar her zaman daha iyidir. Çünkü bire bir İngilizce özel ders ile öğretmeninizin dikkati tamamen sizin üzerinizde olacak ve ders programı size göre şekillenecektir. Böylece İngilizce öğrenmeniz kolaylaşacaktır. Birebir İngilizce özel ders veren kurslarda sınıflar genelde tek kişiliktir. İsteğe bağlı olarak 2 kişilik veya 3 kişilik gruplar halinde ders alabilirsiniz. Fakat bizim önerimiz tek kişilik ders almanız. Bu dersler istediğiniz saatte, uygunluk durumunuza göre belirlenir. Yani belirli saatlerde dersler var ve gelemediğinizde bu dersi kaçırırsınız gibi bir durum söz konusu değildir. Bu derslerde önce İngilizce seviyesi belirlenir ve ona göre bir müfredat oluşturulur. Dersler genellikle muhabbet şeklinde konuşarak İngilizce öğrenme şeklinde geçer.

Direct Method

Direct method, İngilizce öğrenmek için en iyi yöntemlerden biridir. Bu yüzden direct method kullanan İngilizce kursları, en iyi İngilizce kursları arasında yer alır. Peki Direct method nedir? Direct method, bir çocuğun doğuştan itibaren anadilini nasıl öğrendiğinden yola çıkarak geliştirilmiş, yabancı dil öğrenme metodudur. Bu metotta önce basit İngilizce kelimeler ve basit cümleler kurulur ve öğrenciye kurdurtulur. Kelimelerin doğru telaffuzu ve doğru yerlerde kullanılması hedeflenir. Burada çeviriye yer yoktur. Her şey İngilizce olarak öğretilmeye çalışılır ve İngilizce düşünme becerisi geliştirilir. Direct method kullanan kurslarda nasıl eğitim verilir?

  • Yabancı öğretmenler bu kurslardaki ana aktörlerdir. Türkçe konuşulmaması için bu çok önemlidir. Çünkü bir kere Türkçe konuşulmaya başladı mı arkası gelir. Bu yüzden dersler anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından verilmelidir. Bu öğretmenler derse girip öğrenciye devamlı soru sorarlar ve cevap beklerler. Bu sorular öğrencinin öğrenmesi beklenen İngilizce kelimeleri ve gramer konularını içerir. Fakat kesinlikle öncelikli amaç gramer öğrenilmesi değildir, cümle kurulmasıdır. Yani konuşarak İngilizce öğrenmek temel amaçtır. Öğrencinin takıldığı yerlerde ve yanlış telaffuz ettiği yerlerde öğretmen devreye girer, yardımcı olur.
  • Direct method’da ayrıca cevaplara soru bulma çalışması yapılır. Bu çalışmada yabancı öğretmenler, öğrencilere cevaplar verir ve soru üretmelerini bekler. Soru üretmede pratik yaptırdıkça, öğrenci daha hızlı soru sormaya başlar. Bu sayede günlük konuşma dilinde daha hızlı ve daha doğru sorular sormayı öğrenir, pratiği gelişir. Aynı zamanda İngilizce düşünme konusunda da aşama kaydetmiş olur.
  • Peki tüm bunlar yapılırken İngilizce gramer nasıl öğrenilir? Bu methodda klasik olarak verilen eğitimlerdeki gibi, gramer öğretilip ardından yazılı alıştırmalar yapılmaz. Öğretmen önce grameri öğretir, sonra bu gramer konusuyla ilgili sürekli sorular sorar ve cevap ister. Ardından aynı şekilde öğrenciden soru sormasını ister. Bu yöntemle beraber gramer cümle içerisinde kullanıldığı için akılda kalıcılığı artar ve pratik hale gelir. İngilizce konuşurken bu gramer konusunda daha kolay cümle kurabilir hale gelir.

Direct method İngilizce öğrenmek ve konuşmak için en etkili yöntemdir. ‘’İngilizce öğrenmek istiyorum’’ diyorsanız, callan method kullanan kurslar yerine direct method olan bir kursa gidin. Türkiye’de bu methodu kullanan kurs sayısı oldukça az, çünkü her kurs bu eğitimi verebilecek kapasitede değil. İzmir’de yaşıyorsanız ve iyi bir dil eğitimi almak istiyorsanız, Biz English’i tercih etmelisiniz. Yabancı öğretmenler ile birebir ders veren bu kurs aynı zamanda direct methodu kullanmaktadır. Folkart İngilizce kursu olarak da bilinir. Kurumsal İngilizce dil eğitimi ve iş İngilizcesi anlamında İzmir’deki en iyi dil kursu Biz English’dir. İngilizce öğrenmek istiyorsanız hiç düşünmeden ulaşın.